Održana prezentacija “Iskustvo Hrvatske u korištenju fondova EU - prilike za Luku Kotor"

Time to read
1 minute
Read so far

Petak, 08. svibnja 2015. - 13:46
Autor: 

U konferencijskoj dvorani Upravne zgrade Luke Kotor danas je održana prezentacija na temu “Iskustvo Hrvatske u korištenju fondova EU-prilike za Luku Kotor".

U ime izvršnog direktora Vasilija Kusovca, koji je, zbog obveza, bio spriječen nazočiti ovom predavanju, prisutne je pozdravila medijatorica.

Predsjednik Odbora direktora Nikola Konjević kazao je:"Ideja je i želja da Luka Kotor, kao jedno akcionarsko društvo, koje ima izuzetno značajnu poziciju u ovom i da nastavi s investicionim ulaganjima koja su manifestovana preko izgadnje ove Upravne zgrade putničkom terminal. Sljedeća velika investicija je postavljanje dvije privezne plutače za vez megakruzera, i ona krajnja u kotorskom zalivu je vezana za samostalni odbornik i stvaranje uslova za vez brodova uz operativnu obalu Luke Kotor".
Direktor sektora za financijske institucije, poslovne informacije i ekonomske analize Hrvatske gospodarske komore Zvonimir Savić održao je predavanje u tri dijela, uz korištenje slajdova. Prvi dio obuhvatao je predavanje o tome koliki su iznosi fondova EU bili Hrvatskoj na raspolaganju, zatim upoređivanje s Crnom Gorom, u što Hrvatska usmjerava svoja sredstva, što su joj prioriteti. Drugi dio predavanja činili su primjeri strateških dokumenata Crne Gore, koji su prioriteti ulaganja, kao i u kojim se gabaritima kreću mogućnosti predpristupnim fondovima u Crnoj Gori. U trećem dijelu predavanja slušali smo o tipovima projekata u Europi, modernizaciji luka te onome na čemu bi se mogla ugledati Luka Kotor da bi što uspješnije poslovala.

Na kraju predavanja, pušten je kratki, propagandni film glumaca iz serije “Igre prijestolja” koji su govorili o Dubrovniku i Splitu, gdje su snimane scene iz ove serije, što predstavlja najbolju reklamu za neku turističku destinaciju.