Održana radionica „Zajedno za razvoj“ u Kotoru

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Četvrtak, 23. ožujka 2023. - 14:56
Autor: 

UDD - Udruga za demokratsko društvo u partnerstvu s Udrugom Dobra uz financijsku potporu Ministarstva vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske u okviru međunarodne razvojne saradnje organiziraju besplatne cikluse edukativnih seminara o pripremi i sprovođenju projekata financiranih iz EU fondova u Bosni i Hercegovini i Crnoj Gori.

Takav jedan ciklus održan je u Kotoru u periodu od 17.3. do 22.3.2023.,  u dvorani hotela Marija u Starom gradu, kojem su prisustovale sudionice  iz Podgorice, Budve, Tivta i Kotora. Sudionice iz Kotora bile su  Vesna Đukić, Anđela Milošević, Karatina Šovran i Daliborka Seferović.

Radionicu je održala izvršna direktorica Udruge Anćica Petrušić.

Cilj ove radionice bio je rad na analizi problema, kao i na  logičkoj matrici, detaljna razrada  aktivnosti i izrada proračuna, kao i fokus na upravljanju projektom, na ulozi  volonterizma u EU projektima (uloga i menadžment volontera). Predavač je istako i suradnju nakon završene radionice koja će se sastojati od pružanja individualnih  online  sastanaka i daljom e-komunikacijom.

Ključno je istaći da se ovim radionicama podiže nivo informiranosti, znanja i vještina, broj kvalitetnih prijava projekata na različite natječaje, kao i većoj uključenosti i aktivnom sudjelovanju u život lokalne zajednice.