OO HGI Kotor - O sigurnosti u prometu

Time to read
1 minute
Read so far

Srijeda, 25. rujna 2019. - 13:51
Autor: 

Na XXX Sjednici Skupštine Općine Kotor koja je zakazana za ponedeljak, 30. rujna, na dnevnom redu je i Nacrt odluke o reguliranju saobraćaja na teritoriji Općine Kotor.

Ovom Odlukom regulira se cestovni promet u Kotoru, donose pravila i propisi, te daju osnovni uvjeti koji bi trebali imati kvalitetniji pomak u odnosu na postojeće stanje.

Pojava električnih romobila, odnosno trotineta zatekla je zakonodavstvo. Električni romobili su ekološki prihvatljivi, baterije se pune par sati na električnu energiju, te se sa jednim punjenjem može se preći i do 30 km. Sklopivi su, ne zahtijevaju parking prostor, mogu se doslovno nositi u ured, odnosno radno mjesto.  Reklo bi se da su idealni za Kotor.

 No u gore pomenutoj Odluci o reguliranju saobraćaja se ne pominju, ostaju u sivoj zoni nereguliranog prometa. Predviđenom Odlukom brani se vožnja bicikli, trotineta, rolera... u pješačkim zonama, što bi značilo da vozači električnih romobila nemaju status pješaka te ne mogu koristiti pješačke zone.

Kotor nema biciklističkih staza koje gravitiraju ka centru grada.

 Ukoliko se odobri vožnja cestama, zbog sopstvene bezbjednosti  bi trebali koristiti biciklističke kacige. Istovremeno za vožnju romobila ne treba vozačka dozvola, nema ograničenja starosne dobi, nema ograničenja brzine. Nema obvezujućih smjernica kako postupati u prometu.

Nova alternativa gradskom prijevozu biti će sve više zastupljena u Kotoru. Ova godina je u Kotoru i prva sezona masovnijeg korištenja električnih romobila. Idućih godina će ih biti sve više jer će i cijena biti niža, te će biti dostupniji svima. Ekonomsko i ekološki prihvatljivi, lagani i prenosivi privlačni su za Kotorane zasićene cestovnim gužvama.

No za sada vožnja bez ikakvih pravila usmjerena je na procjenu vozača romobila, poštivanje pješaka i sopstveno određivanje brzine po krcatim pješačkim zonama ili na prilagodbu i tolerantno ponašanje sukladno prometnim situacijama u cestovnom prometu.

Pitanje je da li se možemo pouzdati na osobne procjene vozača romobila.

 

 

Ljiljana Velić, predsjednica  Općinskog odbora HGI Kotor