Općina Tivat domaćin regionalnog događaja o održivoj mobilnosti

Time to read
1 minute
Read so far

Ponedjeljak, 04. ožujka 2019. - 11:20
Autor: 

Općina  Tivat je domaćin 6. Skupštine mreže CIVINET i okruglog stola o održivoj mobilnosti, regionalnog događaja,  koji se organizira  u okviru Dana energetske efikasnosti, u suradnji s mrežom za održivu mobilnost u gradovima CIVINET Slovenija-Hrvatska-Jugoistočna Europa.

Skupština će se održati u utorak, 5. 3.,  u Multimedijalnoj dvorani u Općini Tivat,  s  početkom u 9.30h. Uvodno obraćanje imat će dr. Siniša Kusovac, predsjednik Općine  Tivat, Milorad Burzan, načelnik Direktorata za energetsku efikasnost ministarstva ekonomije i dr. sc. Srđan Škunca, koordinator mreže CIVINET-a. Na godišnjoj Skupštini bit će prezentirane  aktivnosti mreže u prethodnoj godini, predočena izjava Političkog odbora za 2019. i predstavljen program rada u ovoj godini.

U okviru okruglog stola o održivoj mobilnosti bit će predstavljeno nekoliko primjera planova održive mobilnosti kao i panel rasprava “Iskustva izrade i primjene planova održive urbane mobilnosti”.

U popodnevnim satima planirane su  paralelne sesije projektnih aktivnosti članova iz Crne Gore i regije. Pored predstavnika, CIVINET-a, Ministarstva ekonomije Crne Gore, Grada Rijeke i Općine Tivat, sudionici panela su i predstavnici UNDP - a Crna Gora, Dubrovačke razvojne agencije, Fakulteta tehničkih nauka Univerziteta u Novom Sadu, Fakulteta prometnih znanosti Zagreb, Urbanistični Inštitut Republike Slovenije iz Ljubljane. Također, bit će predstavljeni projekti elektromobilnosti u Crnoj Gori, kao i razvoj Mediteranske rute EuroVelo 8 u kontekstu razvoja cikloturizma u Hrvatskoj i Crnoj Gori, kao i  Sustav javnih bicikala Nextbike u Zagrebu.

Također  usporedo s navedenim aktivnostima, u 10 h  ispred Općine Tivat, bit će organizirana  tradicionalna podjela LED sijalica i promotivnog materijala građanima.

CIVINET je mreža od 160 gradova i drugih sudionika,  koji se na području Slovenije i Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Makedonije i Srbije bave održivim planiranjem i upravljanjem mobilnošću, od razmjene znanja i ideja do zajedničkog sudjelovanja  i sinergije gradova, što omogućava i bolje korištenje sredstava europskih fondova.