Općina Tivat i Turistička organizacija podržale snimanje serije „Dug moru“

Time to read
1 minute
Read so far

Nedjelja, 04. studenog 2018. - 10:29
Autor: 

Općina Tivat i Turistička organizacija Tivat podržale su s ukupno 20 tisuća eura snimanje igrane televizijske serije od 12 epizoda „Dug moru“, na teritorij Tivta i Boke u produkciji Monte Royal Pictures iz Kotora.

Općina Tivat opredijelila je 15 tisuća eura u te svrhe, iz budžeta za promotivne aktivnosti, a TO Tivat pet tisuća.

Pored vrhunskog dramskog sadržaja serije i angažiranja eminentnih stvaratelja iz Crne Gore i regije, opredjeljenje da se podrži snimanje ove serije proisteklo je najprije iz činjenice da su produkcija i autori serije odabrali za snimanje najatraktivnije lokacije Bokokotorskog zaljeva, općine Tivat, prelijepe i iznad svega nesvakidašnje ljepote Luštice. Izborom spomenutih lokacija serija “Dug moru”, će nesumnjivo doprinijeti ne samo promociji turizma, već i promoviranju izuzetne pogodnosti i mogućnosti kada su prirodne ljepote Tivta i Crne Gore u pitanju, što će biti izazov i poziv stranim produkcijama da nađu svoje interese da snimaju u Crnoj Gori.

Ugovorom o sponzorstvu, produkcija se obvezala da lokacije i objekte s teritorija Tivta i Boke u ovom serijalu predstavi na najbolji mogući način. U najavnim i odjavnim špicama bit će emitirani najljepši kadrovi iz Tivta i Boke.

Produkcija će osigurati medijsku kampanju koja će pratiti snimanje serije na najljepšim lokacijama poluotoka Luštica, Tivta i Boke. Kampanja će biti realizirana u tiskanim i elektronskim medijima te putem društvenih mreža.

 “Dug moru” je triler-drama od 12 epizoda trajanja po 45 minuta čije emitiranje je planirano tijekom ožujka, travnja i na jesen sljedeće godine.

Produkcija je obavezna da snimi tri posebna reklamna spota Tivta i Boke. U spotovima će sudjelovati glumci iz serije među kojima su Dragan Mićanović, Vesna Trivalić, Sergej Trifunović, Nada Šargin, Bojan Dimitrijević, Ana Lečić, Mina Softić (Srbija), Marko Petrić i Uršula Najev i drugi (Hrvatska), Bane Popović, Kristina Stevović, Mišo Obradović, Vule Marković, Pavle Popović, Nikola Perišić, Julija Milačić, Aleksandar Radulović (Crna Gora) i drugi. Ove spotove će u promotivne svrhe koristiti Općina Tivat i TO Tivat.

Očekivanja su da će projekt izazvati veliko zanimanje gledatelja u regiji, a producenti vode pregovore s vodećom svjetskom kompanijom Netflix o plasmanu serije na svjetsko tržište.

Režiser je Goran Gajić, producentska kuća „Monte Royal“ iz Beograda/Kotora, a scenarist Stevan Koprivica u suradnji s Aleksandrom Radunovićem Popajem i Hajdanom Baletić. Režiser Goran Gajić, među publikom regije poznat je po filmu „Kako je propao rokenrol“ kao i veoma popularnim serijama „Vratiće se rode“ i “Oz”.

Serija je u žanru drame, a mitskim elementima, koja su ostala u predanjima do današnjeg dana na prostorima Luštice i Boke kotorske. Kombinacija žanrova  u pričanju tople ljudske priče o roditeljstvu i beskrajnoj ljubavi oca prema kćerki, sestre prema bratu, žrtve koje su oni spremni podnjeti, daju atraktivnost projektu i sasvim je u skladu sa svjetskim trendovima u vrhunskoj igranoj produkciji vodećih TV mreža i kanala: Netflix, HBO, Amazon.