Osuda zločina je preduslov za napredak

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Petak, 29. ožujka 2019. - 14:21
Autor: 

Najoštrije i sa zgražavanjem osuđujemo fašističke akte nasilja nad porodicom Igora Tomkića iz Berana, čija je jedina krivica njena nacionalna – hrvatska pripadnost. Mi kao predstavnici manjinskih naroda u Crnoj Gori osjećamo još dublje svaki akt diskriminacije, a posebice akte bezočnog nasilja protiv života i vlasništva, koje neumoljivo podsjećaju na aveti devedesetih, za koje smo duboko u duši vjerovali da smo konačno prevazišli.

Očekujem od svih kompetentnih državnih organa da budu na visini svog zadatka i brane ono za što se kao društvo zalažemo i propagiramo. Istovremeno podsjećam da baš zahvaljujući manjinama u Crnoj  Gori i njihovoj dalekovidnosti i tolerantnosti, Crna Gora je postala ono što je danas, odnosno u što smo ubijeđeni i vjerujemo da je budućnost ne samo države Crne Gor, već i cijele naše, još uvijek ranjive regije.

Kao predstavnik koalicije Albanci odlučno, a prvenstveno kao čovjek, uvijek sam bio i tako ću i ostati, na strani pravde i protiv bilo kog nasilja odakle god to došlo, bez obzira ko je vinovnik, nalogodavac ili organizator. U ovom slučaju moja je podrška bezrezervno na strani porodice Tomkić.

 

Genci Nimanbegu,

Koalicija »Albanci odlučno« FORCA, DUA i AA