Otkrivene spomen ploče Dragu Miloviću i Branku Briniću

Time to read
1 minute
Read so far

Utorak, 19. studenog 2019. - 8:33
Autor: 

Sekretarijat za kulturu i društvene djelatnosti, shodno svojoj nadležnosti i odlukama o podizanju spomen - obilježja usvojenim na sjednici SO Tivat, 20. 8.2019., jučer, 18. 11.,  organizirao je otkrivanje spomen -  ploča posvećenih borcima i revolucionarima čije ime nose osnovne škole u Radovićima i Tivtu.

Jučerašnjim svečanostima započetim u Radovićima, otkrivena je spomen ploča Branku Briniću, čiji naziv nosi Osnovna škola.

Ovom činu prisustvovali su, osim predstavnika Općine i OŠ Branko Brinić, članovi UBNOR-a i antifašista Tivat, predstavnici MZ Krtoli, kao i učenici ove škole i zainteresirani građani.

Otkrivanju spomen ploče na objektu OŠ “Drago Milović”, koje je upriličeno jučer prisustvovao je veliki broj učenika ove škole s nastavnim osobljem, koji su zajedno s predstavnicima opštine, UBNOR-a i antifašista, Mornarice Vojske CG i građanima ukazali poštovanje Dragu Miloviću, čije ime već decenijama nosi škola u Tivtu.

Na ova dva događaja, prisutne su pozdravili predsjednik Općine, dr . Siniša Kusovac; sekretarka Sekretarijata za kulturu i društvene djelatnosti, mr. Dubravka Nikčević; ravnatelji  škola Ivica Tošev kao i Predrag Šušić,   predsjednik UBNOR-a Tivat, Dragiša Ćosović, a svojim dolaskom svečanost je uveličao Tomo Petković, živi sudionik narodno oslobodilačke borbe.

Dr. Siniša Kusovac pozdravio je prisutne i istakao značaj koji su Drago Milović i Branko Brinić imali za oslobođenje našeg grada uz poruku da treba da njegujemo, baštinimo i čuvamo ideje antifašizma, jer “najsjajnija je sloboda kada se za nju ne borite uz lance i okove”.

Prije službenog obraćanja prisutne je kroz tonove trube i pjesmu “Budi se istok i zapad” pozdravio učenik JU Muzičke škole, Igor Petković.

Sekretarijat za kulturu i društvene djelatnosti najavljuje 26 .11. podizanje spomen ploče  Antu Staničiću, dječjem piscu, autoru “Malog pirata” , na zidu kuće gdje je pisac rođen.