Otvorena izložba tivatskih umjetnika humanitarnog karaktera

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Srijeda, 13. studenog 2019. - 9:17
Autor: 

Kolektivna izložba mladih tivatskih slikara upriličena je sinoć  povodom Dana Općine Tivat, u Muzeju i galeriji Tivat. Izložba je bila  prodajnog tipa te imala humanitarni karakter, budući da  je organizirana aukcija slika. Mladi umjetnici, koji su dali svoj veliki doprinos ovoj humanitarnoj izložbi su: Zoran Kruta, Tanja Nikolić, Hana Mirkov, Vladimir Jovićević, Jana Farkaš i Nastasja Tomanović. Autorica izložbe je povjesničarka umjetnosti mr. Jelena Bošković, direktorica JU Muzej i galerija.

Otvarajući izložbu predsjednik Općine Tivat dr. Siniša Kusovac je istakao kako smatra da su spomenuti umjetnici  dostigli svoj vrhunac u likovnoj umjetnosti te da njihovi različiti stilovi govore o bogatstvu ponude.

Aukciju je vodio Goran Slavić, a prikupljeno je 3100 eura. Svi ljubitelji umjetnosti, koji nisu bili u mogućnosti prisustvovati sinoćnjoj izložbi te kupiti neko umjetničko djelo, koje im se dopada, a i dalje je dostupno, mogu to učiniti u narednih 15 dana. Novac će biti usmjeren za nabavku  najnovijeg ultrazvučnog aparata u ginekološkoj ambulanti Doma zdravlja Tivat

U glazbenom dijelu programa nastupila je  Klapa Bellezza i duo Nevila Klakor (violina) i Danijela Medigović Kuč (klavir).