Peta tribina u okviru ciklusa ,,Kotor 2020. ̶ posljedice i oporavak nakon Covida - 19"

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Srijeda, 02. rujna 2020. - 11:34
Autor: 

Sekretarijat za kulturu, sport i društvene djelatnosti Općine Kotor u suradnji s JU Kulturni centar ,,Nikola Đurković" Kotor / Gradskom bibliotekom i čitaonicom organizira ciklus tribina pod nazivom ,,Kotor 2020.  ̶  posljedice i oporavak nakon Covida – 19.

Peta tribina na temu: ,,Mentalno zdravlje  ̶  prioritet", održat će se 4. 9.  (petak) u Parku slobode, s početkom u 11 sati. Sudjelovat će psihologinja i psihoterapeutkinja Maruška Drašković, neuropsihijatrica Marina Roganović, psihologinja Lidija Begović  i Zorana Milošević, NVO ,,Umjetnost življenja Crne Gore’’. Moderatorica će biti bibliotekarska savjetnica iz  Gradske biblioteke i čitaonice Jasmina Bajo. 

Okolnosti u kojima trenutno živimo utječu na naše mentalno zdravlje. Morali smo promijeniti svoj uobičajeni način života, socijalno se distancirati od drugih ljudi, što nas čini osjetljivijim za razvoj poremećaja mentalnog zdravlja. Razgovor o mentalnom zdravlju svakako je jedna od tema, koja je veoma aktualna u ovim vremenima.

Cilj ovih tribina jeste osvrt na stanje u društvu izazvano pojavom epidemiološke krize, analiza trenutne situacije, kao i iznalaženje načina da se prevaziđu posljedice u svim oblastima društvenog života i stvaranja.