Picula - podrška Hrvatima u Crnoj Gori

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Srijeda, 28. rujna 2022. - 17:27
Autor: 

Predsjednik Hrvatske građanske inicijative i ministar bez portfelja u Vladi Crne Gore Adrijan Vuksanović danas se u Briselu sastao s izvjestiocem Europskog parlamenta za Crnu Goru Toninom Piculom. Razgovaralo se o aktualnim temama od društvenog i političkog značaja za crnogorske prilike, kao i o položaju i statusu hrvatske nacionalne manjine. Picula je iskazao snažnu podršku europskoj perspektivi Crne Gore i ohrabrio sve činioce koji ulažu napore na europskom putu naše države.
U razgovoru je istaknut značaj hrvatske nacionalne zajednice u integracionom procesu, ali i potrebi očuvanja posebnosti i kulture manje brojnih naroda. Zajednički je konstatirano da je Crnoj Gori prirodno mjesto u Europskoj uniji i da je od šireg interesa njeno punopravno članstvo.
Tonino Picula je dao punu podršku Hrvatima u Crnoj Gori i nastojanjima da na političkom polju ostvare sve ono što je važno za njihov opstanak. Vuksanović je informirao zagovornika o aktualnostima među hrvatskom zajednicom u Crnoj Gori, kao i o problemima s kojima se suočavaju. Vuksanović je zahvalio Piculi na podršci i iskazao uvjerenje da će i Crna Gora, kao i njene manjine znati u vremenu pred nama, na najbolji način odgovoriti na sve izazove.