P(i)jat od žućenice u znak zahvalnosti

Time to read
1 minute
Read so far

Utorak, 02. lipnja 2020. - 12:55
Autor: 

U okviru tradicionalne međunarodne gastro-manifestacije Žućenica fest, a umjesto centralnog popularnog programa ''P(i)jat od žućenice'', u četvrtak, 4. 6., u 20 sati  na terasi hotela Tivat odnosno u prostorijama Službe zaštite i spašavanja bit će održana degustacija jela od žućenice i na taj način obilježena uspješna borba protiv koronavirusa.

 “Biće to prilika da se uz žućenicu zahvalimo predstavnicima institucija i kolektiva, koji su doprinijeli ublažavanju posljedica koronavirusa, izolacije i drugih problema s kojima su građani Tivta bili suočeni više od dva mjeseca. Susret uz sto bogat jelima od žućenice i njihovim recepturama iskoristiće se i za foto i filmsku priču, koju će ekipa Turističke organizacije Tivat plasirati u narednom periodu na svom sajtu i društvenim mrežama pod zajedničkim nazivom Žućenica fest doma”, priopćila je Blaženka Vučurović iz Organizacije žena Tivat, koja  s Turističkom organizacijom stoji iza događaja. Pokrovitelj je Općina Tivat. Na događaju se očekuju predstavnici organa, službi, institucija, ustanova i poduzeća i medija, jer je njihov rad tijekom dva mjeseca epidemiološke krize bio izuzetan.

 ''P(i)jat od žućenice'', kao centralni i najpopularniji program Žućenica festa, u kome sudjeluje više od 20 izlagača i više stotina posjetitelja, ove godine priređuje se na specifičan način, kako bi organizatori osigurali kontinuitet manifestacije, ispoštovali mjere NKT-a i ujedno se zahvalili Općinskom timu.  Kako je dogovoreno s predstavnicima Turističke organizacije i Općine Tivat, u okviru Žućenica festa do kraja 11.mjeseca bit će organizirano nekoliko manjih programa s degustacijom jela od žućenice te program ‘’Još jedna priča'', koji će biti posvećen 30. godišnjici osnivanja Organizacije žena Tivat, kao prve nevladine ženske organizacije u Crnoj Gori.