Plenarna sjednica Foruma jadransko - jonskih gradova u Kotoru

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Petak, 11. prosinca 2015. - 10:33
Autor: 

Plenarna  sjednica  Foruma jadransko-jonskih gradova održat će se  u crkvi Svetog Pavla u Kotoru, 18. Prosinca, s početkom u 9:30h.

Tema sjednice je „ EUSAIR-evropski programi teritorijalne saradnje i Kreativne industrije u jadransko jonskoj makroregiji-iskorak ka konkurentnom lokalnom ekonomskom razvoju“. 

Općina  Kotor predsjedava Forumom jadransko-jonskih gradova (FAIC) na osnovu Odluke donesene u u Peskari 2014. godine. Forum jadransko jonskih gradova je osnovan u Ankoni 1999. godine s ciljem jačanja privrednog, društvenog i kulturnog povezivanja gradova na obalama Jadranskog i Jonskog mora. Okuplja preko 50 obalnih gradova iz sedam zemalja (Italija, Hrvatska, Albanija, Grčka, Slovenija, Bosna i Hercegovina i Crna Gora).

Na Forumu koji će otvoriti predsjednik Općine Kotor i Foruma jadransko-jonskih gradova dr. Aleksandar Stjepčević, govorit će i Ida Simonella – generala  tajnica  FAIC, Fabio Pigliapoco - generalni tajnik Jadransko-jonske inicijative, Milorad Šćepanović – generalni direktor Generalnog direktorijata za multilateralne poslove i regionalnu saradnju-MVPEI, Mario Đordano, GeneralnI sekretara UNIADRION, Velimir Mijušković, potpredsjednik Foruma privrednih komora jadransko-jonsko regije  (Forum AIC) kao i suradnici iz EU i regije.

U sesijama posvećenim poticanju kreativnih industrija u funkciji održivog turizma i povezivanju gradova na projektnoj osnovi, ekspertskim izlaganjima obratit će se predstavnici prijateljskih gradova iz regije  sa kojima Kotor njeguje dugogodišnju suradnju poput  Rijeke, Dubrovnika i Splita iz Hrvatske, Ankona, Fano i Firenca iz Italije, te predstavnici talijanskih regija Marke, Veneto i Emilia Romanja.

 Sjednica je otvorenog tipa.

Program rada Foruma: