Počele pripreme za predstavu „Mali pirat“

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Utorak, 20. studenog 2018. - 12:07
Autor: 

U koprodukciji Centra za kulturu Tivat i Gradskog pozorišta iz Podgorice u Tivtu su započele pripreme na realizaciji nove kazališne predstave. U pitanju je Mali pirat, kojeg je po motivima romana  Anta Staničića napisala Aleksandra Glovacki. Režija je povjerena Milanu Karadžiću, a u autorskoj ekipi su još i: kostimografkinja  Dragica Laušević, kompozitorica  Irena Popović Dragović, koreograf Nebojša Gromilić, scenograf Boris Maksimović, dramaturginja  Dubravka Drakić.

“Mali pirat” je roman Anta Staničića,  čija se radnja odvija u 18.st., kada su morima harali gusari. U romanu je oslikan život bokokotorskih pomoraca i njihovih narodnih običaja. Ovaj roman pored avanturističkih događaja šalje i poruku o ljubavi, kako prema drugim ljudima i nacijama tako i prema obitelji.

U predstavi za sve generacije, koja okuplja veliki ansambl igraju: Dubravka Drakić, Pavle Ilić, Branko Ilić, Miloš Pejović, Goran Slavić, Branka Femić, Katarina Krek, Jelena Simić, Jelena Đukić, Pavle Popović, Maša Labudović, Marija Đurić, Omar Bajramspahić, Sanja Popović i Jovan Krivokapić, a bit će angažirana  djeca polaznici Škole glume Miloš Kašćelan, Ivan Kašćelan, Aleksa Baćević, Filip Petrović kao i plesne grupe iz Tivta i Kotora.

Premijera predstave u Tivtu je planirana za 20.12.,  dok će podgorička premijera biti sedam dana kasnije 27.12.

Predstava se radi u susret obilježavanju 110 godina od rođenja jednog od najpoznatijih pisaca dječjih knjiga iz druge polovice 20.st., Anta Staničića, koji je rođen 1909. godine u Tivtu.