Podrška HGI - ju pred izbore u Tivtu iz Hrvatske se nastavlja

Time to read
1 minute
Read so far

Petak, 21. listopada 2022. - 11:23
Autor: 

Podrška Hrvatskoj građanskoj inicijativi pred lokalne izbore u Tivtu ne prestaje da stiže. Nakon ministra vanjskih i europskih poslova u Vladi Republike Hrvatske Gordana Grlića Radmana i njegovog poziva da Tivćanke i Tivćani daju povjerenje hrvatskoj stranci, takav apel je došao i od osječko – baranjskog župana Ivana Anušića i direktora Hrvatskog memorijalno-dokumentacionog centra Ante Nazora, koji su boravili su u Boki, gdje su posjetili Generalni konzulat RH u Kotoru, Otok Gospe od Škrpjela u Perastu, kao i Donju Lastvu.

Domaćini su im bili predsjednik Hrvatske građanske inicijative Adrijan Vuksanović i predsjednik Hrvatskog nacionalnog vijeća Zvonimir Deković, koji su se ovom prigodom prisjetili njihovog posjeta županu prije nekoliko mjeseci, kada su i dogovorili uzvratni posjet župana sa suradnicima.

„U nedjelju, kada su izbori, svakako izađimo kao hrvatska zajednica, da podržimo Hrvatsku građansku inicijativu, jedine predstavnike hrvatskog naroda, koji trebaju zastupati hrvatski narod , to i čine I RADE jako dugo. Vrijeme koje je pred nama je vrlo bitno i za Crnu Goru i za hrvatsku zajednicu. Podržavamo želju i napor hrvatske zajednice u Crnoj Gori za priključenjem Crne Gore Europskoj uniji, jer to je pravi put, ispravan put, kojim je RH davno krenula, put prosperiteta i političke sigurnosti“ – istakao je župan Anušić prilikom jučerašnjeg posjeta.

Gospodin Nazor nije krio oduševljenje znamenitostima, koje su gosti vidjeli prilikom boravka u Boki te također dao potporu Hrvatskoj građanskoj inicijativi na predstojećim izborima u nedjelju: „Zahvaljujem svima onima koji i danas nastoje sačuvati hrvatski identitet na ovom prelijepom području, međunarodnoj priznatoj državi. Ono što mogu poželjeti je da Hrvati na ovim prostorima sačuvaju zajedništvo i identitet i da upravo kroz Hrvatsku građansku inicijativu ljude, koji rade na tome predano i iskreno, da izađu i na ove izbore i da potvrde da su oni ovdje stoljećima i da taj identitet ne smije nestati s ovih prostora“.