Podrška Zagrebu sa Cetinja: Tu smo za pomoć prijateljskom gradu i narodu

Time to read
1 minute
Read so far

Ponedjeljak, 23. ožujka 2020. - 8:37
Autor: 

Prijestonica Crne Gore i njen Crveni krst poslali su poruku podrške i ponudili pomoć Zagrebu i Hrvatskoj. Potres je jučer u 6:23 zatresao Zagreb. Bio je 5,5po Rihteru. Nakon toga dogodilo se još pet potresa, magnitude od 3,0 do 5 po Rihteru. Tim povodom oglasilo se i Cetinje, te pružilo podršku "prijateljskom gradu i narodu", prenosi hrvatski portal Indeks.

"Vijest o nemilom događaju, razornom potresu koji je pogodio grad Zagreb, u Crvenom krstu Cetinje primili smo s tugom i nevjericom. Tim prije jer je riječ o nama prijateljskom gradu i narodu. Cetinje i Crna Gora i sami su tokom novije prošlosti trpjeli posljedice potresa, i otuda možemo pretpostaviti koliko je težak momenat s kojim se suočava Vaš narod", započeo je u saopštenju Crveni krst s Cetinja.

"Kao pouzdan prijatelj Crvenog križa Zagreb, želimo Vam saopštitii da Crveni krst Prijestonice Cetinje stoji na raspolaganju u ovom teškom momentu. Takođe, u komunikaciji s gradonačelnikom Prijestonice Aleksandrom Kašćelanom, u obvezi smo prenijeti njegovu poruku, a to je da se Cetinje stavlja na raspolaganje da pomogne Vašem narodu kako bi prebrodiliove teške trenutke", zaključuju u pismu upućenom direktoru Crvenog križa Zagreb Petru Penavi.

Takođe, gradonačelnik Kašćelan poslao je telegram gradonačelniku Zagreba Milanu Bandiću.

"S tugom i uznemirenošću primili smo vijest o jakom potresu koji je pogodio Zagreb, izazvao povređivanje građana i materijalnu štetu na objektimate dodatno ih uznemirio u vremenu kada se cijeli svijet suočava s pandemijom koronavirusa.

Naše misli i molitve su uz Vas i vaše sugrađane, uvjereni da ćete, kao i mnogo puta do sada,izaći i iz ove nedaće kao pobjednici. Crnogorska prijestonica i njeni građani spremni su, posredstvom opštinske organizacije Crvenog krsta, poslati pomoć u mjeri koja je to u ovom trenutku moguća. Svim povrijeđenima želimo brz oporavak, a gradu Zagrebu i građanima Hrvatske da se što bezbolnije i sa što manje posljedica izbore s koronavirusom", poručio je Kašćelan u telegramu.

Izvor: Portal Analitika