Porto Montenegro kao potpora JK Delfin

Time to read
1 minute
Read so far

Petak, 26. veljače 2016. - 10:37
Autor: 

Kompanija Adriatic Marinas i ove godine nastavlja podupirati Jedriličarski klub Delfin iz Tivta, kroz godišnje sponzorstvo u vrijednosti od 3.000 eura, koje će biti usmjereno na kupovinu jedara za juniorsku kategoriju u koju su ušli Ilija Marković, Laser 4.7 i Irina Kusovac, Laser Radial.

„Njima ćemo u ovoj godini posvetiti posebnu pažnju, s obzirom na to da ih očekuju domaća takmičenja i važne međunarodne regate u Hrvatskoj, kao i Balkansko prvenstvo u Grčkoj. Sva ova takmičenja jedri i Igor Les, nosilac seniorskog dijela, a takmičiće se i na Svjetskom prvenstvu u Meksiku i na Svjetskom kupu u Kini. Nadamo se učešću Irine i Igora na Mediteranskim igrama u Barseloni sledeće godine u junu,  u olimpijskim klasama Laser Radial i Standard. Slijede nam ozbiljne pripreme u ovoj godini i moramo sakupiti bodove za učešće“, ističe trener JK Delfin Ilko Klakor.

„Kompanija Adriatic Marinas je višegodišnji prijatelj i sponzorski partner Jedriličarkom klubu Delfin –  jedrenje je tradicionalan sport u Boki Kotorskoj, i kroz ovu, i ostale donacije, želimo da što više podržimo mlade talente u lokalnoj zajednici. Bilo da jednog dana oni postanu vrsni jedriličari i olimpijci u ovom sportu, ili se vremenom fokusiraju na jahting industriju i uslugu, marina za superjahte i luksuzno nautičko naselje Porto Montenegro uvjek će biti njihovo dobro poslovno okruženje“ , istakao je PR menadžer Danilo Kalezić.

Kalendar regati za Jedriličarski klub Delfin je intenzivan, a ambicije jedriličara itekako ostvarljive, jer nižu izuzetne rezultate: Igor Les, u klass Laser Standard i trener Ilko Klakor su trenutno na Europskom prvenstvu u olimpijskim klasama u Las Palmasu u Španjolskoj,  a sudjeluje 281 jedriličar iz 48 zemalja s 5 kontinenata. Prva regata je  u nedjelju 28. veljače.

„Ilija Marković se upravo vratio iz Splita sa bronzom u klasi Laser 4.7 do 16 godina sa Velike nagrade Mornara. JK Delfin je ponosan na posadu u klasi Optimist u čijim redovima imamo državne prvake u svim kategorijama: Tatjana Kusovac (2003. godište) u konkurenciji djevojčica, Nikola Golubović (2004. godište) u generalnom plasmanu i do 12 godina. Naše djevojčice su izvanredne na državnom nivou, Josipa Čelanović (2003. godište) je druga, a Mila Noel Tomanović (2003. godište) treća u klasi Optimist.  Igor Nikolić (2002. godište) je godinu započeo sa zlatom u klasi Optimist na regati Dan mimoze u Herceg Novom, gdje su naši jedriličari dominirali. Sa ove regate nam je posebna medalja Luke Roćena, pošto je to njegovo prvo takmičenje na kom je učestvovao“, istakao je  predsjednik skupštine JK Delfin Aco Filipović.