Porto Montenegro na nautičkom događaju “Jedriličar godine“ u Moskvi

Time to read
1 minute
Read so far

Četvrtak, 03. prosinca 2015. - 11:11
Autor: 

Predstavnici kompanija Adriatic Marinas, ispred projekta marine za superjahte i nautičkog naselja Porto Montenegro, prisustvovali su prestižnoj dodjeli nagrada „Jedriličar godine“ (Sailor of the Year Award 2015.), kao jedan od vodećih sponzora globalno prepoznatljivog nautičkog događaja u Rusiji.

Ruska jahting asocijacija (WFTU) i časopis Yacht Russia organizatori su ove manifestacije koja je održana 2. prosinca u Moskvi, a među glavnim pokroviteljima manifestacije su i renomirani Gazprom, SWAN, Aston Martin i Burevestnik grupa, čija imena, još jednom, potvrđuju kvalitetu ove manifestacije.

„I pored izazova na ruskom tržištu, mi i dalje imamo tradicionalno dobre, ali i uspostavljamo nove saradnje sa predstavnicima nautičke industrije u Rusiji –na događaju je vladalo veliko interesovanje za naš nautički proizvod“ , istakao je Billy Canellas, menadžer za razvoj biznisa u marini Porto Montenegro.

„Sa preko 150 sunčanih dana godišnje, slikovitim pejzažima i jedistvenim ostrvima Sveti Đorđe i Gospa od Škrpjela, akvatorijum Boke kotorske, marina za superjahte i nautičko naselje Porto Montenegro omiljeno je mjesto boravka Rusa koji žele atraktivan odmor na obali u svojoj rezidenciji ili dobru uslugu u marini za svoje plovilo“, istakla je marketing menadžerka  Porta Montenegra  Olga Ushakova.  

Sedam oficijelnih nagrada raspoređene su u kategorijama: Najbolji jedriličar i Jedriličarka godine, Najbolji jedriličarski tim, Najbolja jedriličarska škola za djecu, Najbolji trener godine, Najbolji organizator regate i Nagrada za poršku jahtinga kao sporta.

Ova nacionalna nagrada Rusije ustanovljena je 2009. godine, i za samo sedam godina stekla je globalni karakter i podršku ISAF Rolex World Sailor of the Year Awards-a, zbog velikog doprinosa sportu. Slične ceremonije postoje i u Velikoj Britaniji, Francuskoj, Njemačkoj i SAD-u, a među dobitnicima ovog priznanja, u prethodnim godinama su i olimpijci u jedrenju, kao što su čuveni Valentin Mankin, Timir Pinegin, Artion Kuznjecov, Sergej Frank, i mnogi drugi.