Poruke kroz smijeh i sarkazam

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Utorak, 21. lipnja 2016. - 10:13
Autor: 

 „KoTo(R) o Kotoru“ – naziv je dokumentarne predstave kazališta zajednice, koju su uz pomoć redatelja Petra Pejakovića skupno osmislili i u kojoj sudjeluju građani/ke Kotora, i koja je sinoć izvedena  prepunoj  dvorani Kulturnog centra Nikola Đurković u Kotoru. 

Predstava je nastala kao rezultat osmomjesečnog procesnog rada nazvanog Pozorište o Kotoru, koji je obuhvatio više od 50 radionica (od listopada 2015. do lipnja 2016), u kojima je sudjelovalo oko 60 građana/ki. Tematski fokusirana na posebnosti i probleme grada Kotora, i zasnovana na pričama građana/ki koje reflektiraju njihov odnos prema gradu, izvedba KoTo(R) o Kotoru promovira ideju teatra kao sredstva istraživanja i kreativnog izražavanja svakog pojednica/ke ili grupe u svrhe osobnog razvoja i društvenog angažmana.

Predstava je izazvala oduševljenje brojnih posjetitelja, a autentični  kotorski govor, humor i sarkazam su doprinijeli da ovaj projekt u potpunosti uspije i zabavi sve prisutne, ali prenese i osnovnu poruku da se građani moraju uključiti rješavanju problema grada, i svojim djelovanjem  ostvariti opći boljitak za sve.

Projekt Pozorište o Kotoru pokrenula je NVO Expeditio, u suradnji s kazališnim redateljem Petrom Pejakovićem, uz potporu kotorskog Kulturnog centra Nikola Đurković, u sklopu širih projekata European Artizen Initiative (financiran kroz EU program Kreativna Europa), kao i ACT4CITY (koji financira BAC - Balkanski program za umjetnost i kulturu).