Posjet Borjane Krišto HNV -u

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Četvrtak, 16. svibnja 2024. - 20:12
Autor: 

Danas je Hrvatsko nacionalno vijeće Crne Gore posjetila predsjedateljica Vijeća ministara BiH  gospođa Borjana Krišto. Predsjednik HNV -a Zvonimir Deković,  upoznao je gospođu Krišto s poviješću Doma kulture „Josip Marković“ u Donjoj Lastvi, kao i prioritetnim problemima hrvatske zajednice u Crnoj Gori. Deković je približio predsjedateljici  Vijeća ministara BiH  i političku situaciju u Crnoj Gori tj. zahtjevna vremena, koja iziskuju dobrosusjedsku suradnju s Republikom Hrvatskom i BiH. Razgovaralo se i o uzvratnom posjetu, kao i o posjetu mladih HGI -ja, koji bi tom prigodom imali priliku surađivati s mladima HDZ - a te raditi na zajedničkim idejama i ciljevima, koji podrazumijevaju rješavanje problema mladih.

Razmijenjeni su i prigodni darovi, a gospođa Krišto nije krila zadovoljstvo posjetom Vijeću i susretu s predstavnicima hrvatske zajednice u Crnoj Gori.

 Susretu su nazočili i generalna konzulica Generalnog konzulata RH u Kotoru Jasminka Lončarević i potpredsjednik HGI – ja Ilija Janović