Posjet izaslanstava Pleternice i Tomislavgrada Općini Kotor

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Četvrtak, 25. veljače 2016. - 8:50
Autor: 

Gradonačelnica hrvatskog grada Pleternica Antonija Jozić i načelnik Općine Tomislavgrada iz Bosne i Hercegovine Ivan Vukadin sa suradnicima  posjetili su jučer  Općinu  Kotor. Sastanku su ispred Općine  Kotor prisustvovali potpredsjednik Branko Nedović, tajnik Sekretarijata za zaštitu prirodne i kulturne baštine Nenad Vukadinović, koordinatorica  kancelarije za međunarodnu suradnju Jelena Stjepčević i savjetnica za informiranje -PR  Jelena Vukašinović. Sastanku je prisustvovao i upravnik Župe Perast don Srećko Majić.

Jedan od glavnih motiva za posjet  bila je mogućnost suradnje ova dva grada  u okviru trilateralnog programa IPA prekogranične suradnje Hrvatska-Bosna i Hercegovina-Crna Gora. Teritorij  koji je obuhvaćen  ovim programom čiji se poziv za projekte očekuje u ožujku, pokriva 12 županija iz Hrvatske, 95 općina iz Bosne i Hercegovine i 10 općina u Crnoj Gori i to Kotor, Herceg Novi, Tivat, Budvu, Bar, Ulcinj, Cetinje, Nikšić, Podgoricu i Danilovgrad.

Prisutni su izrazili spremnost za suradnju na projektima,  koji se odnose na sve prioritete ovog programa, a posebno Prioritet III. - Doprinos razvoju turizma i očuvanje kulturnog i prirodnog nasljeđa, odnosno jačanje i diverzifikaciju turističke ponude kroz prekogranični pristup.

Zaključeno je da će timovi za upravljanje EU projektima tri grada pristupiti zajedničkoj pripremi projektnih prijedloga u skladu s  razvojnim prioritetima gradova i usuglasiti  ideje, očekivanja i odgovornosti među svim  relevantnim akterima i prekograničnim partnerima.