Potpisan ugovor s „Jedinstvom“ – nastavak radova na kanalizacijskom i sistemu vodosnabdijevanja u Tivtu

Time to read
1 minute
Read so far

Utorak, 17. listopada 2017. - 9:13
Autor: 

Direktor poduzeća „Vodovod i kanalizacija“ Tivat Alen Krivokapić potpisao je jučer u Kotoru, ugovor s poduzećem „Jedinstvo“, vrijedan 1.912.970 eura, a za koji je sredstva osigurala Općina Tivat kroz kreditnu liniju KfW banke. Radovi po osnovu ovog vrijednog ugovora obuhvataju: Izgradnju vodovodnog tranzitnog cjevovoda od obale Đuraševića do rezervoara „Radovići“ i izgradnju sekundarne kanalizacijske mreže za priključenje naselja Krašići na postojeći kanalizacijski sistem. Ovim je Općina Tivat ušla u vrijednu investiciju poboljšavanja snabdijevanja vodom poluotoka Luštica ali i priključenja Krašića na postojeći kanalizaciojski sistem. Početak radova očekuje se do kraja tekuće godine.

Predsjednica Općine Tivat Snežana Matijević istakla je ovom prigodom: „Poboljšavajući vodovodnu i kanalizacionu infrastrukturu, podižemo kvalitet života u ovom dijelu Tivta. Ovim će biti obezbjeđene dodatne količine vode za Lušticu, kao i za naselje koje na ovom poluostrvu gradi „Luštica Divelopment“.

Konsultant za implementaciju ovog ugovora je konsultantska kuća „Fichtner“ iz Njemačke. Ugovor će se implementirati po procedurama FIDIC-a i KfW banke, čiju će realizaciju koordinisati Vodacom, kao i agencija za implementaciju projekta „Vodosnabdijevanje i odvođenje otpadnih voda na Crnogorskom primorju“.

Također istom prigodom, predstavnici poduzeća „Vodovod i kanalizacija“ Kotor potpisali su 734.704 eura vrijedan Ugovor s kompanijom „Jedinstvo“, a ugovor saKotorom obuhvata radove na sistemu za vodosnabdijevanje.

Potpisivanju ugovora nazočili su predsjednici Općina Tivat i Kotor, Snežana Matijević i Vladimir Jokić, direktor direktorata za upravljanje otpadom i komunalni razvoj u Ministarstvu održivog razvoja i turizma, Dragan Asanović, v.d. direktorica Vodacoma Nada Krivokapić, kao i predstavnici tvrtke „Jedinstvo“.

Općina Tivat uložila je do sada u kanalizacijsku infrastrukturu preko 30 milijuna eura. Uložena sredstva po glavi stanovnika iznose 2.170 eura, čime se Općina Tivat ističe u odnosu na sve druge crnogorske općine.