Potpisani ugovori s nevladinim organizacijama s posebnim statusom

Time to read
1 minute
Read so far

Četvrtak, 31. siječnja 2019. - 8:20
Autor: 

Potpisivanje ugovora između Općine Tivat i nevladinih organizacija s posebnim statusom, a po osnovu Odluke o raspodjeli sredstava za nevladine organizacije s  posebnim statusom za 2019. godinu upriličeno je jučer  u Kabinetu predsjednika Općine  Tivat.

Komisija za raspodjelu sredstava nevladinim organizacijama odlučila je da se sredstva raspodijele na sljedeći način: Glazbeno prosvjetno društvo Tivat 13.830,00 €, KUD “Boka” Tivat 6.570,00 € i Bokeljska mornarica 809- podružnica Tivat 3.600,00 €, što čini 24.000,00 € ili 40% od ukupnog budžeta opredijeljenog  za nevladine organizacije.

Prisutnima su se obratili predsjednik Općine dr. Siniša Kusovac, potpredsjednik Općine Ilija Janović i sekretarka za kulturu i društvene djelatnosti, mr.  Dubravka Nikčević.

Sekretarka Nikčević je govoreći o dobroj međusobnoj suradnji s ove tri nevladine organizacije istakla novi model Odluke i financiranja te iskoristila priliku da napomene kontinuitet u radu ovih nevladinih organizacija i njihov nemjerljiv doprinos, ne samo za njegovanje kulturne tradicije već i ukupne turističke ponude i prepoznatljivosti našeg grada.

Ističući da Općina kontinuirano pruža potporu nevladinom sektoru, predsjednik dr . Siniša Kusovac naglasio je koliko su ove nevladine organizacije autentične u dijelu svoga rada i rezultata, u onome što su napravili do sada i što će tek napraviti. Njihovi rezultati su vidljivi, kroz doprinos kulturi ovog grada.  Sam njihov status koji posjeduju predstavlja brend grada Tivta. Također je iskoristio priliku da se zahvali na dobroj dosadašnjoj suradnji, izražavajući nadu da će se kroz uključivanje što više mladih članova osigurati  nastavak i kvalitetu rada ovih nevladinih organizacija.

Potpredsjednik Ilija Janović, napominjući značaj ovih organizacija u društvenom i kulturnom životu grada, naveo je da  tradiciju treba baštiniti, a to ne bi mogli da nema ljudi koji svojim svakodnevnim radom doprinose tome.

Predstavnici “Glazbeno prosvjetnog društva Tivat”, Boris Lanceroti, KUD “Boka” ,Lazar Božović i Bokeljska mornarica 809- podružnica Tivat, Marijan Ribica, izrazili su otvoreno zadovoljstvo zbog novog načina raspodjele sredstava nevladinim organizacijama s posebnim statusom,  koji im omogućava da već na početku godine znaju sa kojim sredstvima raspolažu kako bi realizirali planirane aktivnosti, te zahvalili na uzajamno dobroj suradnji koju imaju sa Sekretarijatom za kulturu i društvene djelatnosti.

Kako se u ovoj godini obilježava i značajan jubilej, 110 godina od osnivanja GPD Tivat, iskazana je obostrana spremnost i podrška lokalne uprave organizaciji ovog značajnog događaja.