Potpora veleposlanika mr. sc. Veselka Grubišića

Time to read
2 minutes
Read so far

Ponedjeljak, 09. rujna 2019. - 12:45
Autor: 

Povodom formiranja Foruma mladih i Foruma žena Hrvatske građanske inicijative veleposlanik Republike Hrvatske u Crnoj Gori mr. sc. Veselko Grubišić sastao se s predsjednicom Foruma žena HGI-ja Tamarom Bogdanović i potpredsjednikom HGI-ja Zvonimirom Dekovićem.
U znak potpore radu HGI-ja i novoformiranim forumima veleposlanik Grubišić uručio je čestitku Tamari Bogdanović koju prenosimo u cijelosti:


Poštovana gospođo Bogdanović,
Upućujem Vam srdačne čestitke povodom izbora za predsjednicu Foruma žena Hrvatske građanske inicijative i želim Vam puno uspjeha u budućem radu. Forum žena kao novo osnovano tijelo stranke dvostruki je izazov koji podrazumijeva predstavljanje i jačanje uloge žena, a još k tome u Vašem slučaju, žena hrvatske zajednice, kako u političkom tako i u društvenom životu Crne Gore. Uspjeh svakog političkog djelovanja obilježen je entuzijazmom koji ima za cilj okupljati ljude koji žele svojim doprinosom izgraditi društvo u kojem će živjeti prema potrebama zajednice. U tom smislu, nadam se kako ćete svojim radom i doprinosom, u suradnji s drugim kolegama iz stranke, stvarati prilike i uvjete za bolji status i život Hrvata i svih drugih u Crnoj Gori.
Na predan i fokusiran rad obvezuje višestoljetno prebivanje Hrvata na ovom području koji su puno pridonijeli kulturnom, gospodarskom i općem razvoju, prvenstveno bokokotorskog kraja, ali i šire. Doprinos hrvatske zajednice vidljiv je i u samostalnoj Crnoj Gori, koji treba postati još veći i u zajedničkom cilju potpune izgradnje europskog vrijednosnog sustava koji se temelji na ravnopravnosti, pravdi, toleranciji i sigurnosti.
Vjerujem kako ćete kao stranka i dalje biti afirmativni i uključeni u process pristupanja Crne Gore Europskoj uniji, gdje Republika Hrvatska kontinuirano pruža pomoć i prijenos znanja, u cilju što kvalitetnijeg završetka pregovora. Veleposlanstvo Republike Hrvatske, ne miješajući se u unutarnju političku situaciju Crne Gore i njenih stranaka, će Vam biti na raspolaganju.
Uz najiskrenije čestitke radujem se budućoj suradnji!

S poštovanjem
mr.sc. Veselko Grubišić
Veleposlanik

Predsjednica Foruma žena HGI-ja prezentirala je rad Foruma koji je formiran u cilju organiziranja i uključivanja novih članova i simpatizera, koji dijele zajedničke vrijednosti i načela HGI-ja istaknuvši da članovi Foruma mladih i Foruma žena djeluju u skladu sa Statutom stranke, programskim dokumentima i odlukama HGI-ja.
“Hrvatska građanska inicijativa kroz rad Foruma žena ima za cilj motivirati žene za aktivno sudjelovanje u društvenom i političkom životu zajednice. Forum žena HGI-ja radi i deluje u okviru Hrvatske građanske inicijative, u skladu s Pravilnikom, Statutom Stranke i drugim općim aktima, a osobito se zalaže za rodnu ravnopravnost kao osnovnu komponentu napretka društva integriranu u sve razvojne politike.
Forum žena HGI-ja okuplja članice koje su interesno vezane za ostvarivanje aktivnosti, čiji je cilj poboljšaje položaja žena u suvremenom društvu.
Program Foruma žena realizira se održavanjem raznih studijskih putovanja, edukacijskih radionica, tribina i okruglih stolova, organiziranjem humanitarnih akcija te razvojem suradnje s Udrugama žena Republike Hrvatske na političkom, znanstvenom i kulturnom planu.
Također Forum žena kroz svoje aktivnosti planira obilježavanje mnogih značajnih događaja, sudjelovanje na raznim seminarima i manifestacijama, u zemlji i inozemstvu, od značaja za razvoj programskih ciljeva Stranke i položaj žena u političkoj sferi života i rada.” – istakla je Tamara Bogdanović.
Tijekom razgovora veleposlanik Grubišić iskazao je iznimno interesovanje za poticanje educiranja žena u suštinskim političkim temama poput glasovanja, izbornim procesima, vrijednostima Europske unije, dobrobiti političkog djelovanja i izazovima političkog života i rada.
Kroz savjete o načinu pripreme za javne nastupe i predstavljanja određenih tema, značaju i važnosti političkog djelovanja u svim segmentima života i rada svakog pojedinca, usmjeravanju mladih i ulasku u svijet politike koji zahtjeva predanost i rad, veleposlanik Grubišić ohrabrio je planirane aktivnosti i rad mlade predsjednice Foruma nudeći potporu u narednom periodu naročito po pitanju organiziranja edukacijskih predavanja i prezentiranja rada Foruma.
Tijekom razgovora istaknuto je obostrano zadovoljstvo i optimizam glede uspješnosti rada formiranih Foruma HGI-ja putem kojih će novi članovi dostojno prezentirati i jačati prepoznatljivost HGI-ja kao političke partije bliske građanima i partije koja svoje političke ciljeve integrira u realnost društva i života i usmjerava ka europskim vrijednostima.