Povelje Republike Hrvatske Radiju Dux, HNV-u i HGD-u

Time to read
1 minute
Read so far

Petak, 07. veljače 2020. - 9:14
Autor: 

Predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović dodijelila je odlikovanja i priznanja pojedincima, udrugama i ustanovama koji svojim radom pridonose očuvanju hrvatske kulture i identiteta, te razvoju i ugledu Republike Hrvatske. Izrazivši ponos na uspjehe svih onih koje je nazvala nositeljima ukupnih društvenih i duhovnih vrijednosti, istakla je njihov značaj kako za Republiku Hrvatsku tako i izvan njenih granica.

Naglasila je kako Hrvatska ima prednost nad mnogim državama svojim geografskim položajem i prirodnim bogatstvima, kako moramo biti svjesni svojih vrijednosti i kako moramo s optimizmom sagledati sve naše uspjehe i težiti novima.

„Mi smo danas srce Europe, Hrvatska danas predsjeda Vijećem Europske unije i ima kulturnu prijestolnicu Europe. Budimo ponosni na svoje uspjehe kao što su vaše obitelji i prijatelji danas, ponosni na odlikovanjima i priznanjima koja su izraz poštovanja prema onome što ste postigli, a onim mlađima poticaj za daljnji napredak“, istaknula je Predsjednica, zahvalivši članovima Povjerenstva za odlikovanja i priznanja Republike Hrvatske na njihovom volonterskom radu te svima koji su svojim radom pridonijeli ugledu i uspjesima Republike Hrvatske.

Povelja Republike Hrvatske, za izniman doprinos i zasluge u očuvanju i promociji interesa hrvatske manjine u Crnoj Gori te zaštiti i očuvanju baštine Hrvata Boke Kotorske, dodijeljena je Hrvatskom nacionalnom vijeću Crne Gore te je Povelju primio predsjednik HNV-a Zvonimir Deković.

Povelja Republike Hrvatske, za izniman doprinos i zasluge u očuvanju i promoviranju kulturne baštine Hrvata, promociji interesa hrvatske manjine te izgradnji i jačanju prijateljskih odnosa između Republike Hrvatske i Crne Gore, dodijeljena je Hrvatskom građanskom društvu Crne Gore – Kotor te je Povelju primio Tripo Schubert.

Povelja Republike Hrvatske, za izniman doprinos i zasluge u očuvanju nacionalnog identiteta, kulturnih i jezičnih posebnosti hrvatske manjine u Boki kotorskoj i Crnoj Gori, dodijeljena je Radiju Dux. Povelje je primila direktorica Radija Dux Tanja Grabić.