Poziv za izlaganje/ ŠkArtov BOX

Time to read
3 minutes
Read so far

Četvrtak, 21. srpnja 2022. - 9:04
Autor: 

U tijeku je Javni poziv za volontiranje kao i poziv za izlaganje za umjetnike u sklopu projekta BOX u Tivtu, čije su aktivnosti planirane od idućeg mjeseca! Također, dobrodošli su i volonteri. U nastavku pročitajte više o svemu.

 „Poziv za izlaganje multimedijalnih angažovanih i/ili alternativnih radova je za sve (lokalne) umjetnike koji stvaraju na području Tivta ali i šire da prikažu svoje projekte i radove u okviru Box instalacije. Akcenat će biti na kreiranju angažovanog sadržaja i promociji kreativnih modela za rješavanje problema u društvu kroz podsticanje kritičkog razmišljanja. Tražimo radove koji odgovaraju kriterijumu savremenog i eksperimentalnog sadržaja ali i jedinstvenim ambijentima grada Tivta i Boke Kotorske! Svaki od događaja biće prilagođen posebnoj konfiguraciji box-a, jedinstvenim potrebama samih radova ali i tematskom okviru koji je samim tim stvoren!

Projekat BOX predstavlja program osnaživanja nezavisne i alternativne kulturne scene na području Tivta ali i područja Boke Kotorske koji se sastoji iz modularne konstrukcije u formi kocke ili pravougaonika koji će po uzoru na poznati blek boks iz pozorišta ili vajt boks iz galerija postati efemerni jednokratni prostor za javne kulturne i umjetničke događaje. Box prvobitno služi kao održivi primjer scenografske kulise za potrebe izvođenja performansa, zatim i kao primjer dobre izlagačke i izvođačke prakse organizovane od strane udruženja u gradu, te primjer održivosti jer će se koristiti i nakon završetka projekta za potrebe organizacije. Projektom će se osnažiti i predstaviti svoj rad ne samo umjetnički autorski tim Škart-a, već i sve tri grupe polaznika Škole glume koju vodi ovo udruženje, kao i lokalni stvaraoci u oblasti kulture, umjetnici ali i preduzetnici, a posebno žene. Projekat nastoji da oživi prostore i niše grada jedinstvenim alternativnim i angažovanim sadržajima i doprinose ŠkArtovom nastojanju da Tivat postane regionalni centar urbane i alternativne kulture.

Projekat je podržan od strane Opštine Tivat kroz konkurs za raspodjelu sredstava za nevladine organizacije za 2022.

U prijavi je potrebno dostaviti svoju profesionalnu biografiju/CV i selekciju radova koju biste željeli izložiti (u zavisnosti od formata i medija, najmanje dva a najviše 15 radova). Potrebno je obratiti pažnju da box zauzima prostor od 2.6 x 2.6 x 2.6m i da se radovi koncentrišu u odnosu na taj prostor koji zauzima. Događaji su jednodnevni, te će izložbe biti dio jednodnevnog programa. Prijave na email udruženja: skart.udruzenje@gmail.com sa naznakom: BOX- poziv za izlaganje

Rok za prijavu: 1. avgust.

 

Javni poziv za volontere/ ŠkArtov BOX

BOX traži pojačanje!

Ako želiš da doprineseš kulturnoj i umjetničkoj sceni Tivta zajedničkim snagama sa našim timom, zabaviš se preko ljeta i naučiš o angažovanoj umjetnosti i opremanju umjetničkog događaja, tu smo! Trebamo tehnički i kreativni tim, koji bi volonterski, po par dana tokom sedmice, u toku trajanja projekta, pomagali u pripremi događaja! ŠkArt udruženje širi svoje kapacitete, pa se i obim aktivnosti povećava te želimo da podijelimo svoja iskustva, i razmijenimo saznanja i ideje kako bismo unaprijedili kulturni i umjetnički sadržaj u našem gradu i podneblju.

15+ Tehnički tim baviće se osposobljavanjem i testiranjem box-a kao i praćenjem događaja u toku trajanja kako ne bi došlo do tehničkih smetnji.

17+ Kreativni tim baviće se izradom specifičnih rekvizita i materijala koji je u službi izložbe, muzičkog programa i performansa.

ŠkArtov BOX za izlaganje predstavlja program osnaživanja nezavisne i alternativne kulturne scene na području Tivta ali i područja Boke Kotorske koji se sastoji iz instalacije modularne konstrukcije u formi kocke ili pravougaonika koji će po uzoru na poznati blek boks iz pozorišta ili vajt boks iz galerija postati efemerni jednokratni prostor za javne kulturne i umjetničke događaje. Box prvobitno služi kao održivi primjer scenografske kulise za potrebe izvođenja performansa, zatim i kao primjer dobre izlagačke i izvođačke prakse organizovane od strane udruženja u gradu, te primjer održivosti jer će se koristiti i nakon završetka projekta za potrebe organizacije. Projektom će se osnažiti i predstaviti svoj rad ne samo umjetnički autorski tim Škart-a, već i rad polaznika Škole glume koju vodi ovo udruženje, kao i lokalni stvaraoci u oblasti kulture, umjetnici ali i preduzetnici, a posebno žene. Projekat nastoji da oživi prostore i niše grada jedinstvenim alternativnim i angažovanim sadržajima i doprinose ŠkArtovom nastojanju da Tivat postane regionalni centar urbane i alternativne kulture.

Projekat je podržan od strane Opštine Tivat kroz konkurs za raspodjelu sredstava za nevladine organizacije za 2022.

Prijave za volontiranje, i sva dodatna pitanja, slati na email udruženja skart.udruzenje@gmail.com sa naznakom ”skart pojačanje-tehnički/kreativni tim” te navesti ime, prezime, godine i razlog interesovanja za ovaj angažman!

Nekoliko dana sedmično, u zavisnosti od događaja, radićemo na pripremi i realizaciji jednodnevnih programa.

/Šest eksperimentalnih izložbi biće uprizoreno u toku jula -septembra te će se radovi odnositi na kombinovane formate kao što su crtež, grafika, kolaž, instalacije…

/Šest eksperimentalnih muzičkih večeri koji će zatvoriti pomenute izložbe oslanjajući se na autore elektronske muzike, instrumentalne i ambijentalne muzike te klasike.

/Autorski angažovani performans biće izvedeni tri puta u periodu od avgusta do oktobra koristeći se raznim audio vizuelnim sredstvima čime će biti ukazano i na multimedijske interaktivnosti.

/Javni čas ŠkArtove Škole glume biće izveden u ambijentu u sklopu box-a u toku Novembarskih dana kulture grada, gdje će biti prikazan dotadašnji rad škole glume sa mentorima u toku septembra, oktobra i novembra“.