Dvije izložbe u organizaciji ŠkArt-a

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Četvrtak, 08. rujna 2022. - 8:20
Autor: 

U subotu, 10. 9.,  na gumnu u sklopu šetališta Pine od 16 h Udruženje ŠkArt predstavlja dvije izložbe u okviru mobilne čelične konstrukcije BOX. 

Prva izložba video/instalacija interaktivnog karaktera zamišljena je kao umjetnički diptih ostvaren između umjetnice Milice Denković iz Novog Sada i rada astronaut, po natječaju  za projekt Box koji sprovodi udruženje ŠkArt, a koji je podržan od strane Općine  Tivat kroz Natječaj za raspodjelu sredstava za nevladine organizacije za 2022 godinu.

U okviru druge postavke ŠkArt će predstaviti i svoj autorski performans open studio/UMIJ se čija je aktivnost osmišljena kao umjetnički angažirani  iskaz u okviru projekta ŠKARTAONICE, koji sprovodi ŠkArt u suradnji s NVO 201 iz Podgorice. Projekt se realizira  kroz program “Objektivno i solidarno: građani preuzimaju inicijativu”,  Fonda za aktivno građanstvo u suradnji s nevladinim organizacijama Udruženje roditelja s teškoćama u razvoju “Zračak nade” i Aktivna zona, a koji financira Europska unija. ŠkArt će predstaviti građanima svoje angažirane razglednice koje ovo Udruženje šalje na adrese državnih institucija odgovorne za propuste u našem okruženju, ali i koje će biti dostupne građanima tijekom performansa.

“Okupićemo se da zajedno preispitamo i kritički sagledamo koncept pojedinca i samoće u odnosu na kolektiv i njegovo (ne)delanje.” kazala je koordinatorka projekta BOX, scenografkinja u Udruženju ŠkArt Jelena Ivančević.