Predstava „Svileni ocean“ u subotu

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Petak, 05. svibnja 2023. - 9:03
Autor: 

Javno izvođenje predstave Svileni ocean po motivima knjige Okean more A. Barika održat će  se u subotu, 6. 5.,  u 20 h,  u prostorijama DTV Partizana- Centar za kulturu Tivat. 

„Predstava je nastala kao rezultat rada u ŠkArtovoj školi glume pod mentorstvom glumca Vladana Vuksanovića, a kroz projekat Škartaonice kojeg trenutno sprovodi nevladino udruženje ŠkArt iz Tivta u saradnji sa kulturnim centrom 201 iz Podgorice kroz program "Odgovorno i solidarno- gradjani preuzimaju inicijativu" Fonda za aktivno građanstvo fAKT u saradnji sa Udruženjem roditelja djece sa teškoćama u razvoju Zračak nade, i Aktivna zona, te kojeg finansira Evropa unija a kofinansira Ministarstvo javne uprave“. 

U predstavi igraju polaznice starije grupe Škole glume: Dora Štampić, Doris Deković, Ines Drakić, Milica Kontić, Sara Perović, Tea Čelanović, i Tara Radoš. Predstava je dio programa Festivala vjetra, na kojoj se Udruženje ŠkArt ponovno predstavlja sa svojim umjetničkim sadržajem. Ovo je prva predstava Udruženja otkaD postoji Škola glume od ožujka 2022. godine uz podršku Centra za kulturu Tivat i Općine Tivat.