Predsjednica Ogranka Matice hrvatske u Boki kotorskoj sudjelovala na izbornoj Skupštini u Rijeci

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Petak, 22. lipnja 2018. - 12:02
Autor: 

U subotu, 16. lipnja 2018., održana je izborna Skupština Matice hrvatske u Rijeci na kojoj je izabran novi predsjednik Matice hrvatske, akademik Stipe Botica, a predsjednik osječke Matice, Ivica Završki izabran je za člana glavnog upravnog tijela Matice – Glavnog odbora i to s najviše glasove od svih kandidata ispred ogranaka. Osječanin Ivica Vuletić bit će član novog Nadzornog odbora Matice hrvatske. Skupštini je nazočila i predsjednica Ogranka Matice Hrvatske u Boki kotorskoj Marija Mihaliček

Najstarija hrvatska nacionalna kulturna ustanova Matica hrvatska održala je Glavnu izbornu Skupštinu u Pomorskom i povijesnom muzeju Hrvatskog primorja u Rijeci. Na Skupštini je sudjelovalo oko 120 zastupnika iz cijele Hrvatske i ostalih zemalja u kojima djeluje MH. U ime Grada Rijeke Glavnoj izbornoj skupštini nazočio je zamjenik gradonačelnika Marko Filipović. Za potpredsjednike su izabrani Anđelko AkrapLuka Šeput i Dubravka Oraić Tolić. Glavni tajnik ostaje i dalje Zorislav Lukić, kao i Damir Zorić na poziciji gospodarskog tajnika. Božidar Petrač je izabran za književnog tajnika Matice hrvatske. Izabrani su i članovi Nadzornog odbora, Suda časti i Glavnog odbora Matice.

Matica hrvatska jedna je od najstarijih hrvatskih kulturnih ustanova. Objavljuje dvotjednik Vijenac, književni list za umjetnost, kulturu i znanost, Hrvatsku reviju, časopis za književnost, umjetnost i kulturu življenja, te književni i znanstveni časopis Kolo, Matica također priređuje brojna predstavljanja knjiga, znanstvene simpozije, okrugle stolove, rasprave, stručna i znanstvena predavanja te koncerte klasične glazbe.

Fotografije: Mirko Cvjetko