Predsjednica Općine Tivat nagradila pripadnike Službe zaštite i spašavanja

Time to read
1 minute
Read so far

Utorak, 28. lipnja 2016. - 8:58
Autor: 

Predsjednica Općine Tivat prof. dr. Snežana Matijević ugostila je jučer pripadnike Službe zaštite i spašavanja općine Tivat na čelu s komandirom Zoranom Barbićem, kao i pripadnike Dobrovoljnog vatrogasnog društva Krtoli (DVD Krtoli), kako bi izrazila svoju zahvalnost i zadovoljstvo njihovim radom, posebno ističući nedavnu akciju spašavanja sugrađanke koja je na putu Trojica-Njeguši doživjela saobraćajnu nesreću.

„Nedavna akcija spašavanja u kojoj ste učestvovali, vrijedna je divljenja i ovom prilikom želim da vam se zahvalim u svoje i u ime građana Tivta na požrtvovanosti i hrabrosti koju ste pokazali, ne prvi put, rizikujući i sopstvene živote. Tivat mora prepoznati značaj koji Služba zaštite i spašavanja ima kada je u pitanju bezbjednost svih građana. Opština Tivat ima obavezu čuti i adekvatno odgovoriti na sve potrebe Službe kako bi ista neometano funkcionisala, a ja ću učiniti sve što je u mojoj moći da to bude tako“, naglasila je ovom prilikom predsjednica Općine Tivat.

Komandir Službe zaštite i spašavanja Općine Tivat, Zoran Barbić zahvalio se predsjednici Općine na prijemu i ukazanoj potpori: „Bio je to samo jedan od zadataka, koji smo izvršili uspješno, u saradnji sa DVD Krtoli i kolegama iz Službe zaštite i spašavanja iz Kotora. Zajednički napori i i odlična koordinacija doprinijeli su srećnom kraju ove priče. U proteklom periodu dosta toga je urađeno kako bi se poboljšali uslovi u kojim radimo, a svako ulaganje u Službu zaštite i spašavanja višestruko se vrati.“