Predsjednica Općine Tivat održala prvu konferenciju za novinare

Time to read
2 minutes
Read so far

Srijeda, 17. kolovoza 2016. - 9:17
Autor: 

Predsjednica Općine prof. dr.  Snežana Matijević održala je jučer prvu konferenciju za novinare, a povodom tri mjeseca od stupanja na čelo Općine. Ovom prilikom osvrnula se na prethodni period uz najavu predstojećih planova i većih investicija.

U obraćanju novinarima istakla je infrastrukturne projekte čija je realizacija izvjesna u narednom periodu. Općina  Tivat uz potporu njemačke NVO „Help“ kreće u izgradnju stambenog objekta, koji će postati domom za četiri obitelji - pripadnike RE populacije. Ova vrijedna donacija iznosi više od 200.000 eura i predstavlja korak bliže ka rješavanju stambenih pitanja RE populacije u Tivtu.

Kada je u pitanju investiranje u putnu infrastrukturu, kroz mjesec dana otpočet će izgradnja saobraćajnice Cacovo – I. faza u vrijednosti od 200.000 eura. Također je raspisan tender za asfaltiranje lokalnih putova na teritorij Općine u vrijednosti 120.000 eura. Po isteku zabrane gradnje krenut će se u gradnju trotoara u Radovićima na obali Đuraševića, a vrijednost investicije je 20.000 eura. Predsjednica Matijević je najavila i skori početak radova na izgradnji dionice puta ka poluotoku Luštica MR1: „Prva faza puta samo što nije realizovana, u toku je odabir izvođača radova i početak izgradnje možemo očekivati kroz mjesec dana. Vrijednost ovog posla je 3 miliona eura, a u pitanju su prenešena Vladina sredstva“.

Od kapitalnih projekata Predsjednica Općine pomenula je i izgradnju novog vatrogasnog doma u vrijednosti od 400.000 eura. „Imamo lokaciju i gotovu projektno-tehničku dokumentaciju. Moram napomenuti da smo određeno vrijeme tražili drugu lokaciju koja bi bila bliža centru grada, a sa direktnim izlazom na magistralu. U ovome nismo uspjeli. Radovima na ovoj lokaciji u Gradiošnici mora prethoditi izmještanje dalekovoda i izmjena Detaljnog urbanističkog plana u skladu sa ovim. Po okončanju ovih projekata možemo krenuti u izgradnju“, rekla je Snežana Matijević. 

U narednom periodu planirana je i sanacija bivšeg javnog toaleta, objekta koji se nalazi na početku šetalište Pine, iza državne apoteke. Donesena je Odluka o izboru najboljeg ponuđača – izvođača radova. Izvođač će se uvesti u posao odmah po isteku zabrane gradnje, nakon 1. rujna.  Vrijednost ovog projekta je  22.500 eura. Osim ovog istaknuta su i druga buduća ulaganja u građevinske objekte, pa je tako planirana sanacija krova Centra za kulturu, ali i izgradnja Doma kulture i pratećih sportskih terena u Gošićima.

U obraćanju novinarima predsjednica se osvrnula na period od sredine svibnja, uz isticanje određenih segmenata rada kao što su: Otvaranje postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda, ostvarena suradnju s privrednicima grada, intenzivirana angažiranost pojedinih službi kao što su Služba zaštite i spašavanja i Komunalna policija, naročito u ljetnim mjesecima. „Posebno bih pohvalila Službu zaštite i spašavanja koja je u proteklom periodu imala više od 26 intervencija, a u održavanje vozila, nabavku nedostajuće opreme, uniformi i obuće utrošeno je 12.000 eura, dok se za sledeću godinu planira još sredstava u ove svhe“, istakla je Predsjednica Matijević komentirajući  rad službe.

Pored ovih, otvorena je tema nove Odluke o organizaciji rada organa lokalne uprave u Općini Tivat, kojom je uvećan broj sekretarijata i posebnih službi. Predsjednica Općine  napomenula je da je donošenje odluke kojom se administracija lokalne uprave usložnjava posljedica sve većeg obima posla i detektiranja  pojedinih segmenata rada koji se na ovaj način moraju poboljšati i dinamizirati.

Kabinet predsjednice ovom konferencijom za novinare ujedno najavljuje intenziviranje komunikacije s medijima.