Predstava „Antigona“ premijerno u Kotoru

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Petak, 26. studenog 2021. - 9:33
Autor: 

Predstava Antigona, režisera  Nenada Todorovića, rađena u  koprodukciji Narodnog pozorišta iz Prištine s privremenim sjedištem u Gračanici i pozorišta Zoran Radmilović iz Zaječara gostuje na Velikoj sceni kotorskog Kuturnog centra u nedjelju, 28. 11., s  početkom  u 19 sati.

U predstavi igraju: Gorica Regodić, Milica Majstorović, Igor Damnjanović, Jelena Orlović, Miloš Đuričić, Branko Babović, Miloš Đuričić, Nebojša Đođević, Strahinja Bičanin, Nikola Đorđević, Vujadin Milošević i Miloš Tanasković.

 „Sofoklova  Antigona je jedan  od nosećih stubova antičke kulture i predstavlja korjen pozorišta kakvo danas poznajemo. Antigonina pobuna protiv nemilosrdnog tiranina kao i njen tragičan kraj predstavljaju inspiraciju remek-djelima kroz vjekove. U ovoj predstavi reditelj Nenad Todorović je uspio da na umjetnički način poveže tekst sa našim vremenom jer bez obzira na to što se radi o tekstu starom nekoliko hiljada godina, predstava obuhvata i probleme koji se tiču današnjeg svijeta“.

„Cijena ulaznice je 5 eura, a za đake, penzionere i studente 3 eura i biće u prodaji dva sata prije početka predstave.U skladu sa mjerama i preporukama Ministarstva zdravlja, broj mjesta je ograničen. Rezervacije na broj telefona 032 304 140.Obavezno je držanje distance, nošenje maski  i dezinfekcija ruku na ulaz u  zgradu Pozorišta“.