Predstava „Balkanski špijun” na Ljetnoj pozornici u Tivtu

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Ponedjeljak, 23. kolovoza 2021. - 10:41
Autor: 

U utorak, 24.8., s početkom u 21 h, na Ljetnoj pozornici u Tivtu bit će  odigrana kazališna predstava “Balkanski špijun” po tekstu Dušana Kovačevića, u režiji Tatjane Mandić Rigonat,  u produkciji Narodnog pozorišta  Beograd.

U predstavi igraju: Ljubomir Bandović, Nela Mihailović, Dušanka Stojanović Glid, Кatarina Marković, Milutin Milošević, Vanja Milačić.

Režiju i dramaturgiju potpisuje Tatjana Mandić Rigonat, kompozitorica  je Irena Popović Dragović, scenograf je Branko Hojnik, kostimografiju je uradila Ivana Vasić, scenski govor dr. Ljiljana Mrkić Popović, a scenski pokret Anđelija Todorović.  U predstavi sudjeluju i glazbenici Vladimir Gurbaj (klarinet), Elio Rigonat (gitara), Ivan Mirković (harmonika) i Relja Derbogosijan (bubanj).

U fokusu nove verzije čuvene Kovačevićeve drame, koja je premijerno izvedena 1. 10. 2018. godine na Sceni „Raša Plaović“, nalazi se tema društvene paranoje, medijska propaganda, proizvodnja straha i neprijatelja, sve što je u nju dodano je dokumentarna građa iz raznih  medija, a svaki lik predstavlja paradigmu određenih stanja, profila, tendencija…

„Od 21. avgusta,  propisane su nove epidemiološke mjere IZJZCG, svi posjetioci  su u obavezi da posjeduju i na zahtjev ovlašćenog lica pokažu jednu od sledećih potvrda:

• potvrdu o potpunoj vakcinaciji ili vakcinaciji jednom dozom vakcine protiv kovida-19;
• potvrdu o negativnom PCR test na koronavirus, koji nije stariji od 72 sata;
• potvrdu da je osoba preboljela kovid-19 (u periodu ne kraćem od 14 i ne dužem od 180 dana od pozitivnog PCR ili brzog antigenskog testa);
• potvrdu o negativnom brzom antigenskom testu na koronavirus, koji nije stariji od 48 sati“ – poručuju organizatori.