Predstava „Palastura – prva dama” u Kotoru

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Četvrtak, 17. veljače 2022. - 11:19
Autor: 

Kazališna predstava „Palastura – prva dama”, po tekstu i u režiji Obrada Nenezića, rađena u produkciji Kulturnog centra Bar, bit će izvedena u Kotoru, na Velikoj sceni Kulturnog centra, u ponedjeljak, 21.2.2022. Početak je u 19 sati. U predstavi igraju:  Elizabeta Đorevska, Duško Radović, Jelena Rahmanjinova, Andrijana Simović, Jovan Dabović, Filip Đuretić i Dragiša Simović. Scenografija i kostimi su djelo Darka Musića, a glazba Nedjeljka Pejovića. Za scenski govor je bila zadužena dr. Dijana Marojević, asistent režije je Milan Vujović, izvršni producent Dragiša Simović.

„Palastura“ je savremena porodična i građanska duhovita drama, ali i komedija situacije i karaktera, koja prati tok tri bračna, odnosno ljubavna para u „raljama života“ i politike. U tom bezvremenom hronotopu, isplivaće sve loše i dobre osobine, navike i ambicije junaka predstave, kako bi se dočepali trona kroz vlast. A na vlast niko nije imun, kaže jedna narodna izreka. Kroz tragični podtekst, koji oslikava mračni, a nadasve duhoviti sumrak sistema vrijednosti, oslikava se egzistencijalni, socijalni i spiritualni paradoks koji živimo. No, taj paradoks su sami  Nenezićevi junaci izabrali, tako da im niko nije kriv osim njih samih“.

Prodaja ulaznica po cijeni od  5 eura (za učenike, studente i umirovljenike 3,00 eura) bit će na blagajni Kulturnog centra dva sata prije početka predstave.

Broj mjesta je ograničen, u skladu s mjerama Ministarstva zdravlja.

Obvezno je držanje distance, nošenje maski i dezinfekcija ruku na ulazu u zgradu, uz posjedovanje Covid potvrde.