Predstava „ Škrti berberin“ u Kotoru

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Srijeda, 22. lipnja 2016. - 9:32
Autor: 

Glavni program 24. izdanja Kotorskog festivala pozorišta za djecu, segmenta Međunarodnog festivala KotorArt, obilježit će još jedna predstava od onih koje nam dolaze iz Srbije.

U utorak, 5. 6.  festivalskoj publici će se na Ljetnoj pozornici u Kotoru predstaviti koprodukcija Kotorskog festivala pozorišta za djecu i Dječje kazališne scene “Pođi tuda”, Kulturnog centra Pančevo i Organizacije BUDI iz Srbije,  a radi se o dječjoj predstavi po tekstu Aleksandra Popovića - ŠKRTI BERBERIN.

„Škrti berberin“ predstavlјa jednu od najljepših domaćih bajki za djecu, a ove godine navršava se 20 godina od smrti jednog od najvećih dramskih pisaca, Aleksandra Popovića. Poznat je po komediji i satiri, ali i po bogatom opusu za djecu, i u dramskom i televizijskom stvaralaštvu. Škrti berberin je priča o berberinu Paji, koji zbog svoje škrtosti gubi ne samo prijatelјe, psa Žuću i mačku Mrvicu, već i mušterije i komšije, i koji tek kada ostane sâm, shvaća značaj prijateljstva.

Kotorski festival pozorišta za djecu počinje vrlo brzo, a mi vam uskoro otkrivamo još zanimljivih programa koji će ovog ljeta da pokrenu val  dječje kreativnosti u Kotoru – gradu iz bajke! Mnogo toga je već najavljeno, a mnogo toga još čeka da vas oduševi.