“Krtica i sunce” – promocija ilustrirane bajke na Kotorskom festivalu

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Srijeda, 01. lipnja 2016. - 19:43
Autor: 

Kotorski festival pozorišta za djecu, pripremajući svoje 24. izdanje, pored bogate glavne selekcije koja je najavljena za ovu godinu, otkriva još jedno zanimljivo događanje u sklopu pratećih aktivnosti tijekom festivalskih dana, od 1. do 12. srpnja.

Uredništvo Pratećeg programa Kotorskog festivala pozorišta za djecu najavljuje  promociju dječje knjige, ilustrirane bajke autora Ilije Nikčevića, pod nazivom “Krtica i Sunce”.

“Krtica i Sunce” je u cjelosti autorski projekt akademskog grafičara Ilije Nikčevića i kao takva knjiga, jedinstvena je na ovim prostorima. U pitanju je ilustrirana bajka sa šumskim životinjama kao likovima. To je priča o hrabrosti i žrtvovanju u korist zajednice, kao i o skromnosti i diskretnim herojima.

Ilija Nikčevic, rođen je 1982. u Nikšiću. Diplomirao je na Akademiji likovnih umetnosti u Novom Sadu, na smjeru Grafika. Član je ULUCG‐a od 2008. godine. Pored grafike bavi se ilustracijom, stripom, obradom knjige i grafičkim dizajnom. Svoj likovni rad predstavio je na 11 samostalnih izložbi. Nikčević je, također, svoju zemlju predstavljao na selektiranim izložbama u inozemstvu. Knjigom “Krtica i Sunce” ušao je i u polje književnosti.

Pored ovog programa, prateći program Kotorskog festivala pozorišta za djecu i ovog ljeta činit će glazbeni, likovni, književni, edukativni, filmski i drugi programi, Scena za mlade – koja od ove godine funkcionira kao svojevrstan podfestival Festivala, kao i OFF program.

Uskoro vam otkrivamo još programa koji će ovog ljeta da pokrenu val dječje kreativnosti u Kotoru.