Predstava za djecu „Prodavnica igračaka” u Tivtu

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Četvrtak, 07. studenog 2019. - 12:10
Autor: 

 U petak,  8.11., s početkom u 18:00h u Velikoj dvorani  Centra za kulturu Tivat bit će igrana kazališna predstava za djecu „Prodavnica igračaka” u produkciji Gradskog pozorišta iz Podgorice. Igraju: Katarina Krek, Goran Slavić, Branka Femić, Branko Ilić I Pavle Ilić.

 „Prodavnica igračaka”, koju je napisao rumunjski autor Alexandru Popescu, jedan je od najljepših i najmudrijih tekstova dječje književnosti. Crnogorska verzija ove magične priče je dalekosežna, stavlja akcent na snove i vrlo  je bliska „Alisi u zemlji čuda” Lewisa Carrolla.

 „Prodavnica igračaka” je priča o vječitoj razapetosti između “biti i imati”, priča o potrazi za iskušenjima, glamurom i sjajem. To je i priča o snazi prijateljstva, o hrabrosti, posvećenosti i vještini donošenja mudrih odluka, priča o odgovornosti za svoje odluke. Ona ima veliku moć, ali ne morališe, niti je infantilna, puna je poštovanja prema malom gledaocu. Predstava je namijenjena najmlađima, ali i onim nešto starijim…sigurna sam da ni njima neće biti dosadno, čak postoji i šansa da nakon nje odu iz pozorišta bar malo mudriji”-  Jarosław Antoniuk, redatelj.