Predstavljen program Tivat ljeto 2018.

Time to read
2 minutes
Read so far

Ponedjeljak, 14. svibnja 2018. - 12:27
Autor: 

Program „Tivat ljeto 2018.“ predstavljen je danas u prostorijama Općine Tivat i trajat će od 19. svibnja do 17. rujna.

Nazočne je pozdravila direktorica Turističke organizacije Tivat Gabrijela Glavočić: „Program je vrlo raznovrstan. Odštampan će biti u 3.000 primjeraka i bit će predstavljen u zemljama regiona, takođe i distribuiran na brojnim lokacijama u gradu, okolnim gradovima, postolje na portalima i drugim adresama digitalnog oglašavanja. Program je kreiran tako da i ove godine pokušamo zadovoljiti brojne ukuse i ispoštujemo nove saradničke odnose. Na jedan razigran način, počev od samih korica do dizajna, a na temeljima prošlogodišnjeg zadatog manira i sadržinski je program raširen kroz cijeli grad, kada su lokaliteti realizacije u pitanju. Tako da, pored Gradske rive Pine, koja uvijek okuplja najviše posjetilaca, program će se odigrati i na Gradskom trgu Magnolija, Trgu kulture, Atrijumu ljetnikovca Buća, lučici Kalimanj, plaži Belani, Kalardovo marina, Waikiki Seljanovo plaži, Katamaranu „Tahiti“, Donjoj Lastvi, Porto Montenegru, Radovićima i drugim ugostiteljskim objektima i lokacijama Tivta“.

Ona je najavila brojne gastro večeri, koncerte domaćih i regionalnih izvođača svih glazbenih žanrova, a ovog ljeta uživat ćete i u tri sponzorirana projekta, a to su: Žućenica fest, Fešta od rogača i Lastovska fešta. Također, u Tivtu će se održati dva festivala: InArt (od 25. do 27. srpnja) i Tivat World Music festival, u trajanju od 14. do 16. rujna.

U ime Bojana Terzića, koji nije mogao nazočiti press konferenciji, direktorica TOT Glavočić predstavila je program ovogodišnjeg festivala InArt: „Namjera nam je da animiramo što više trgova i za to prikladnih prostora u gradu. Kada govorimo o umjetnicima, festival je dominantno zadržao internacionalni karakter; između ostalog, nastupit će umjetnici iz Italije, Austrije, Turske, Makedonije, ali i iz nekih udaljenih zemalja kao što su Argentina i Meksiko“.

Goran Božović je približio prvi Međunarodni karneval u Tivtu, koji će biti održan od 8. do 10. lipnja. Službeni organizator Karnevala je NVU „Maškarada“ iz Tivta, a pokrovitelji Općina Tivat i Turistička organizacija Tivat. „Imat ćemo preko 300 inostranih karnevalista iz inostranstva i regiona, pretežno od Italije i Albanije, čak i predstavnike Federacije evropskog karnevalskog gradova internacionalnog borda, zatim predstavnike Federacije iz zemalja regiona, kao i generalnog deputata Federacije iz Rube“. Glavna manifestacija će biti 9. lipnja, s početkom u 20 sati i počinje međunarodnom karnevalskom povorkom s preko 500 sudionika. U glazbenom dijelu programa nastupit će ansambl Toć i Indira Forza. Zanimljivost je da će Tivat, prije održavanja samog karnevala, postati član Federacije europskih karnevalskih gradova. Svim nazočnima premijerno je prezentirana himna karnevala, iza koje stoje ansambl Toć i Nina Petković.

Gabrijela Glavočić najavila je i brojne zanimljive sportske događaje koji će biti održani u našem gradu, kao što su tradicionalna Boćarska olimpijada.

Ivan Pajović je najavio novi projekt, koji će biti od značaja posebno gostima grada Tivta: „Prema inicijativi Turističke organizacije Tivat nastaje projekat Tivat no stress wifi zone, koji ima za cilj da omogući svim posjetiocima internet bez stresa konekciju, a Turističkoj organizaciji promociju svih dešavanja u gradu, bez pristup informacijama, servisima Općine Tivat, aktivnostima Muzeja i galerije, pristup redu vožnje Aerodroma i autobuske stanice, parking servisu....“

Među brojnim događajima, u našem gradu ćete moći uživati u koncertu Kic Pop Hora (23. svibnja), klapi Iskon 16. lipnja u okviru Žućenica Festa, nastupu Gorana Karana 17. srpnja,  kao i klape Cambi 22. srpnja; koncertu Tropico banda 6. rujna...