Predstavljeni „Novembarski dani“ u Tivtu

Time to read
1 minute
Read so far

Utorak, 06. studenog 2018. - 12:09
Autor: 

Konferencija za novinare povodom početka tivatske manifestacije „Novembarski dani“ održana  je danas u hotelu Pine.  Na konferenciji je  govorila  sekretarka Sekretarijata za kulturu i društvene djelatnosti Dubravka Nikčević, sekretarka Sekretarijata za mlade, sport i socijalna pitanja Darka Ognjanović, organizator kulturnih programa u Centru za kulturu Dragan Laković i Silvana Čupić ispred  TO Tivat.

Predsjednik Općine Siniša Kusovac je istakao  da je cilj programa da bude inovativan, sadržajan i da se ne teži kvantiteti. Osvrnuo se na svečani dan, 21.11., Općine Tivat i svečanu sjednicu. Također je istakao da svaka godina predstavlja izazov da program „Novembarskih dana“ bude što bolji. Predsjednik Općine je također izrazio zahvalnost svima koji su uzeli sudjelovanje u organiziranju samog programa. Osvrnuo se i na skorašnji završetak rekonstrukcije zgrade DTV Partizan.

Ispred Sekretarijata za kulturu i društvene djelatnosti Dubravka Nikčević je prošla kroz dio aktivnosti Sekretarijata, kao i na dio programa za najmlađe koji je osigurao jednu lijepu edukaciju. Najavila je također i dodjelu nagrade najboljem studentu, koja će biti uručena na svečanoj sjednici.

Dragan Laković, organizator kulturnih programa u Centru za kulturu je izdvojio iz programa najave koje će sigurno zainteresirati ovogodišnjim programom sve zainteresirane.

Sekretarka Sekretarijata za mlade, sport i socijalna pitanja Darka Ognjanović istakla je aktivnosti u organizaciji Sekretarijata. Također je naglasila volonterski rad i svečanost dodjele nagrada za sportska dostignuća.

Silvana Čupić je ispred TO Tivat  istakla potporu događajima, koji nas očekuju na Pinama.

Skup događaja iz oblasti kulture, sporta, kao i obrazovanja će sigurno  izazvati pozornost kako Tivćana, tako i drugih posjetitelja, a program će trajati do 29.11.