Preminuo Đurica Nikolić

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Srijeda, 10. studenog 2021. - 14:31
Autor: 

S velikom žalošću smo primili vijest  da nas je napustio naš dragi  prijatelj i suradnik Đurica pok. Tripa Nikolić – saopšteno je iz Hrvatskog nacionalnog vijeća.

Đurica, kako  su ga svi zvali od milja, nas je  napustio, ali ono što nam je ostavio jest na trajni ponos i sjećanje svih  autohtonih Gornjolastovljana i Hrvata Gornje Lastve, prije svega, ali i svih autohtonih pripadnika hrvatskoga naroda u tivatskoj općini i u čitavoj Boki kotorskoj.

Đurica Nikolić, foto i kino amater,  video amater, fotograf, dokumentarist, svojedobno je bio i predsjednik Foto kino kluba ,, Mladost“ . Filmskom kamerom i objektivom fotoaparata zabilježio je i dokumentirao  brojne događaje,  prije svega u  rodnom kraju, ali i u Amsterdamu. Bio je i član Odreda  Bokeljske mornarice.

Glas o  rodnom kraju pronio je Đurica i u daleki Amsterdam, koji mu je bio kuća od sedamdesetih godina 20. stoljeća, ali je njegov pravi dom  bila Gornja Lastva, koju ju uvijek nosio u srcu i u duši. To je vazda s ponosom isticao, a i dokazivao očuvanjem govora, tradicije,običaja, kulture, gastronomije iz rodnog kraja i u Amsterdamu, a nadasve ,, lentratima“ – kaže se u saopštenju Hrvatskog nacionalnog vijeća.