Prezentacija ponude Tivta na poljskom tržištu

Time to read
1 minute
Read so far

Nedjelja, 24. studenog 2019. - 8:52
Autor: 

Turistička organizacija Općine Tivat  predstavlila je svoju ponudu destinacije na sajmu turizma „TT Warsaw 2019”,  koji se održavao od 21. do 23. 11.u Varšavi, inače jednom od najvažnijih međunarodnih događaja u sektoru turizma u Poljskoj.

Imajuću u vidu sve veći trend rasta u posjetima ovih turista koji našu zemlju posjećuju i tijekom zimske sezone, a ne samo ljetne, Crna Gora se kao destinacija, zajedno s općinom Tivat i drugim LTO i turističkom privredom posjetiteljima crnogorskog paviljona predstavlila s bogatom objedinjenom ponudom, naročito u dijelu aktivnih stilova provođenja odmora.

Govoreći o poljskom tržištu, općina Tivat bilježi porast od 13% u posjetima i 42% u noćenjima u svim vidovima smještaja u odnosu na prethodnu godinu, s prosjekom zadržavanja od 4 dana. Iako ovo tržište po statistikama općine Tivat je najviše prisutno u privatnom smještaju, zauzimajući značajno deveto mjesto između ostalih prisutnih zemalja, tržište Poljske spada u red prioritetnih emitivnih tržišta kada je riječ o statistikama zemlje generalno. Kontinuirani rast turističkog prometa u prethodnom periodu zaključno sa rujnom, bilježi evidentan rast broja poljskih turista za 11%, odnosno 14% u ostvarenim noćenjima, upoređujući rezultate s prošlogodišnjim periodom.

Dobrom posjetu s ovog tržišta u značajnoj mjeri doprinosi sve bolja aviopovezanost. Od naredne sezone naša zemlja će imati i još bolju konekciju realiziranu direktnim avio linijama s pet poljskih gradova, zahvaljujući cjelogodišnjoj liniji LOT Polish Airlines-a i sezonskim linijama niskotarifnih aviokompanija poput WizzAir-a i Ryaniar-a iz poljskih gradova. Pored Varšave, Vroclava i Katovica, od ožujka mjeseca možemo očekivati i uvođenje dviju novih linija Ryanair-a iz Podgorice ka Krakovu i Poznanju.

Nastup na sajmu u Varšavi obilježili su brojni organizirani sastanci s poljskom turističkom privredom u dijelu digitalnih modela oglašavanja, kao i predstavnicima brojnih eminentnih turoperatora. Bila je evidentna i velika propraćenosti od strane poljskih medija, među kojima se izdvajaju All Inclusive, Was za Turystyka, Newsa, Lifestyle, Fly4free i mnogi drugi, koji su na adekvatan način najavili nastup Crne Gore na gore spomenutom sajmu.

Crnogorski štand je posjetio i veleposlanik Crne Gore u Poljskoj Budimir Šegrt sa suradnicima, a drugog dana sajma je bilo organizirano i „Crnogorsko veče“ za predstavnike poljskih turoperatora i medija.

Velika zainteresiranost i trend rasta turista koji dolaze s ovog tžišta, su odlična najava i kada je 2020 godina u pitanju.