Program JU Kulturni centar „Nikola Đurković“ Kotor u travnju

Time to read
1 minute
Read so far

Petak, 31. ožujka 2017. - 8:53
Autor: 

U prostorijama kotorskog Kulturnog centra u travnju možete naći ono što vas zanima, možete slobodno vrijeme provesti u kinu, galeriji, bilblioteci ili možda u kazalištu.

Početak mjeseca  rezerviran je za najmlađe, pa u Kinu „Boka“ mogu pogledati animirani film ŽABAC KREKA i to u dva termina, jutarnjem od 11h ili večernjem u 18h.

Tijekom travnja djeci su pripremili još dva crtana filma: DVA ORTAKA I JAZAVAC (12,13,14.4.2017.g) i KIKO RIKI (19,20,21,22.4.2017.g.)

Ako volite najnovija domaća ostvarenja, Kino „Boka“  prikazuje komediju SAGA O TRI NEVINA MUŠKARCA( 5,6. 7. i  8. 4.2017.g.)

U Gradskoj galeriji od 13. travnja do 3. svibnja 2017.g. možete pogledati izložbu skulptura Samira Sućeske, akademskog vajara iz Sarajeva.

Gradska biblioteka i čitaonica priprema dva događaja. Povodom Svjetskog dana dječije knjige održat će se večer posvećeno stvaralaštvu Dragana Radulovića, a Svjetski dan knjige obilježićemo predavanjem prof. dr. Sonje Tomović – Šundić, na temu Njegoševo shvatanje poezije i umjetnosti.

Na velikoj sceni Kulturnog centra gostuju četiri predstave. Kazališni repertoar počinje dječjom predstavom KOD NOJEVE BARKE U 8 – Gradskog pozorišta iz Podgorice (11.4.2017.g), čiju režiju potpisuje Robert Valti, a glume: Slaviša Grubiša, Smiljana Martinović i Goran Slavić, Branko Ilić i Sejfo Seferović.

Autorski projekt Borisa Liješevića ČUVARI TVOG POŠTENJA, s izvanrednom glumačkom postavom na čelu s Dubravkom Drakić, Simom Trebješaninom, braćom Ilić, Emirom Ćatovićem i drugima bit će izveden  18.4.2017.g.

Jedna od najpopularnijih predstava u Srbiji – KEROVI, u kojoj

glume Srđan Timarov i Aleksandar Srećković, dočaraće pseće likove, a kroz svoje životne priče prenijet će stavove o ljubavi, prijateljstvu, osveti i nasilju, u petak 21.4.2017.g.

I posljednja predstava u travnju je NOVO DOBA (25.04.2017.g.), beogradskog Bitef teatra, čiju režiju potpisuje Dino Mustafić, a glume Mirjana Karanović, Slaven Došlo, Ermin Bravo, Snežana Bogićević i Boris Isaković.

Repertoar za travanj obogaćen je obogatili smo Tribinom– TESLINA PSIHOLOGIJA I TEHNOLOGIJA USPJEHA – NIKOLA TESLA I SILA MISLI, profesora kvantne fizike Spasoja Vlajića i  Milke Kresoje, direktorice Teslinog Instituta u Beogradu,  u Kinu „Boka“  u ponedeljak 10. travnja u 18h.

Zbog velikog interesovanja o filozofiji Lujze Hej – KAKO IZLIJEČITI SVOJ ŽIVOT, certificirani HYL trener Sanja Burzan će ponovno održati predavanje u press dvorani Kulturnog centra (28.4.2017.g.), nakon čega će svi zainteersirani imati priliku nazočiti  dvodnevnoj radionici– VOLITE SEBE, VOLITE SVOJ ŽIVOT( 29. i 30.0.2017.g.).

Ove godine Kulturni centar domaćin je MJESECA POŠTOVANJA DŽEZA – JAM 2017 i u suradnji s Muzičkom školom „Vida Matjan“ u crkvi Svetog Duha 17. travnja 2017. održat će se koncert  internacionalnog džez trija Morten Ramsbol - Pippo Corvino - Anil Bilgen.

Ugostit će i grčki zbor IDIMELON, koji će prije velike  turneje u Italiji nastupiti u kotorskom Kulturnom centru u  srijedu, 26. travnja 2017.g.