Projekcija „Venecijanskog sindroma“ u Kotoru

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Srijeda, 26. listopada 2016. - 9:25
Autor: 

Dokumentarni film "Venecijanski sindrom" redatelja Andreasa Pichlera, koji govori o utjecaju masovnog turizma, prije svega ogromnog broja posjetitelja s kruzera, na svakodnevni život preostalih Venecijanaca, bit će prikazan 1. studenoga 2016. u 20 sati u Kinu Boka Kotor. Ulaz je besplatan, prijevod na hrvatski jezik.

Film je također prikazan je na Berlinale-u, DOK Leipzig-u, Festivalu Dei Popoli u Italiji, DocVille-u u Belgiji i na festivalu DocAviv u Izraelu.

Nakon projekcije filma postoji mogućnost diskusije o iskustvima građana/ki i izazovima sve većeg obima turističkih posjeta s kojima se i Crna Gora, kao sve popularnija turistička destinacija, suočava. Ideja diskusije je da se, s različitih aspekata - ekonomskih, ekoloških i socijalnih - sagledaju izazovi usklađivanja ekonomskog razvoja s drugim kvalitetama i vrijednostima života u lokalnim zajednicama.

Projekcijom filma obilježava se ujedno i Svjetski dan gradova - World Cities Day (31. listopada).

Organizacija projekcije dokumentarnog filma “Venecijanski sindom” u Crnoj Gori je rezultat suradnje: Expeditio, JU Kulturni centar “Nikola Đurković” Kotor i NVO Kinookus Dubrovnik.

Projekcija filma omogućena je kroz projekat StroNGO.