DUFF - Održane prve radionice i projekcije, danas veliko otvaranje!

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Četvrtak, 15. listopada 2015. - 9:30
Autor: 

Iako je službeno otvaranje DUff-a u četvrtak navečer, od jučer u Kinu Sloboda održavao se program projekcija za djecu osnovnih škola, pod nazivom 'Djeca biraju', gdje su đaci do 14 sati odlučivali koji im se filmovi najviše sviđaju.

Od devet sati bilo je u Gimnaziji jako zanimljivo - počela je s radom Radionica animiranog filma koju vode Sandra Malenica i Hrvoje Selec iz VANIMA-e Varaždin, a od deset sati započele su s radom još tri radionice u Lazaretima – Radionica film noir, koju vodi  Ružica Dodig iz Učeničkog doma Paola di Rosa, Radionica igranog filma koju vodi Jane Alilović iz Udruge Luža, te Radionica dokumentarnog filma koju vodi Nikola Duper, također iz Udruge Luža.

Stoga, može se  reći kako je 'nulti' dan festivala protekao u pravom filmskom duhu! Danas, u četvrtak, 15. listopada, očekuje nas isti program, ali obogaćen Radionicom filmskih maski (realne rane), koju vodi Denis Oštrošić iz MD Bapatuljak iz Slatine, s početkom u 10 sati u Lazaretima.

Popodne  nas očekuje vrlo zanimljiv program nazvan 'Škola u kinu', a prva projekcija održat će se u 17 i 30 sati.

Veliko otvaranje održat će se u 20 sati u Kinu Sloboda, nakon čega će uslijediti i prve projekcije, te koktel party s početkom u 21 i 45 u Luži.