Projekt „Bravo Bravissimo" - poziv umjetnicima

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Četvrtak, 23. rujna 2021. - 9:55
Autor: 

Projekt "Bravo Bravissimo" je projekt koji financira Europska zajednica, a čiji je cilj oživljavanje nasljeđa Rossinijeve opere povezujući je s modernim oblicima umjetnosti poput kazališta, glazbe, dizajna, kuhanja i promoviranjem kulturnog nasljeđa kao izvora inspiracije za umjetničko stvaralaštvo i inovacije.

„Za potrebe realizacije projekta raspisan je poziv mladim umjetnicima (starosti između 23 i 30 godina) koji je otvoren do 15. 10.2021. godine. Potrebni su sljedeći umjetnici: 1 operski pjevač - bas bariton i instrumentalisti: 2 violine, 1 viola i 1 violončelo. Za odabrane umjetnike obezbijeđena je finansijska podrška od 1.000 €, plus plaćanje svih troškova putovanja i smeštaja tokom međunarodnih putovanja“.

 „Bravo Bravissimo“ koristi mladim umjetnicima pružajući im jedinstvenu priliku profesionalnog napretka i podrške lokalne zajednice, s posebnim naglaskom na aktivno uključivanje mladih. Odabrani mladi umjetnici će sudjelovati u zajedničkom, umjetničkom procesu punih 12 mjeseci, koliko traje projekt za razvoj ove operno-kazališne predstave u kojoj će ponovno oživjeti najznačajnije partiture iz čuvenih Rosinijevih djela.

„Partneri na projektu su JU Kulturni centar “Nikola Đurkovic” Kotor (Crna Gora), Association Des Agences De La Democratie Locale (Francuska), Municipio De Lousada (Portugal) i Theatro Aeroploio – Ena Theatro Giapiadia (Grčka), a nosilac čitave ideje je Udruženje Societa Musicale Orchestra e Coro San Marco iz Italije. Detalje Konkursa, kao i prijavni formular možete pronaći na sljedećem linku: http://kckotor.me/bravo-bravissimo/“.