Projekt "Dan hrvatskog pjesništva Boke u Zadru"

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Subota, 04. lipnja 2016. - 9:11
Autor: 

U sklopu realizacije projekta "Dan hrvatskog pjesništva Boke u Zadru" Mladi Hrvati Boke predstavit će pjesnički opus hrvatskih pjesnika Viktora Vide, Frana Alfirevića, Vicka Nikolića i Miloša Miloševića u Zadru. Cilj projekta je predstavljanje hrvatskog književnog opusa pjesnika s područja Boke u Zadru i prezentacija bogate tradicije Boke kotorske i stvaralaštva hrvatskih književnika s ovog područja. Ovaj posjet je planiran s grupom od 20 sudionika, mladih hrvatske nacionalnosti s prostora Boke, koji aktivno djeluju na svim poljima očuvanja hrvatskoga identiteta Hrvata u Crnoj Gori. Ovim projektom doprinosi se i stjecanja novih znanja o povijesti i kulturi RH i očuvanju svog nacionalnog identiteta.

Odabrana djeca, sudionici projekta, su prepoznata kao dugogodišnji aktivni promicatelji hrvatske kulture i tradicije.

Marina Bogdanović, studentica Sveučilišta u Zadru , podrijetlom iz Kotora, organizatorica manifestacije i koordinatorica projekta, ističe da je ovo  početak jedne suradnje i  prezentacije kulture i tradicije Boke kroz svijet poezije i ostvarenja hrvatskih pjesnika koji su živjeli i radili na području Boke kotorske.

Odlazak za Zadar je planiran 14. lipnja 2016. godine.

Projekt "Dan hrvatskog pjesništva Boke u Zadru" je prihvaćen i financijski podržan od strane Fonda za zaštitu i ostvarivanje manjinskih prava Crne Gore.