Promocija domaćih proizvoda u Portu Montenegru

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Četvrtak, 21. srpnja 2016. - 10:57
Autor: 

U cilju promoviranja crnogorske autohtone gastro ponude,  promocija domaćih proizvoda u Portu Montenegru, druga po redu ovog ljeta, bit će organizirana u subotu, 23. i nedjelju 24. srpnja, na glavnoj promenadi kroz nautičko naselje, od rezidencijalnog kompleksa Teuta, u periodu od 17 do 22 sata.

Posjetitelji će moći da uživaju u degustaciji organskih autohtonih proizvoda iz svih krajeva Crne Gore: sušenom kandiranom voću i voćnim rakijama porodice Damjanović, specijalitetima Olcinium Oil-a iz Valdanosa koji će predstaviti i svoje prvoklasno djevičansko ulje. Med pomiješan sa cimetom, tamnom čokoladom i orahom decenijama proizvodi porodica Martinović, a domaćica Dragica Mirjačić će na svom štandu predstaviti proizvode od drenjina: likere, rakije, sirupe bez šećera, bistre sokove, džemove i kompote.

Obitelj Borović iz sela Glisnica certificirani je proizvođač organskog kontinentalnog integralnog, raženog i heljdinog brašna, te će, zasigurno na pravi način upotpuniti crnogorsku gastro ponudu na pijaci. Crnogorska kompanija Pipers Green predstavit će domaći musli, čips od heljde i lana, voćne namaze među kojima je najpopularniji onaj od lješnjaka, a obitelj  Mugoša suhe smokve, rakiju, organske sokove i sirup od divljeg nara.

Hotel Regent Porto Montenegro predstavit će na svom štandu delicije koje su fuzija gastro tradicije i najnovijih poslastica iz njihovog “slatkog kutka” Gourmet corner-a, među kojima su čokoladne i voćne torte, torte od cimeta ili đumbira, različite vrste kruha, ali i novi okusi osvježavajućih ljetnih voćnih napitaka.

Sljedeća edicija Pijace domaćih proizvoda u Portu Montenegru ovog ljeta zakazana je za  13. i 14. kolovoz.