Promocija knjige Hajdukova '71. u Portu Montenegru

Time to read
1 minute
Read so far

Srijeda, 25. studenog 2015. - 8:44
Autor: 

Promocija knjige Hajdukova '71., autora Maria Garbera, sportskog novinara i publiciste, koji u ovom djelu na zanimljiv način interpretira priče igrača te slavne nogometne  generacije, bit će održana u Jahting klubu Porto Montenegra (nekadašnji Dom vojske), u četvrtak 26. studenog, s početkom  u 18 sati.

Knjiga donosi priče igrača te slavne generacije: Vukčevića, Džonija, Gluića, Buljana, Holcera, Lemešića, Ivkovića, Hlevnjaka, Nadoveze, Jerkovića, Pavlice, Oblaka i Jovanića, te još niz zanimljivih priča poznatih Splićana, od ugostitelja, preko istaknutih ljudi iz javnog života '71., do "tribuna s tribina", kako ih autor zove, odnosno navijača, koji su bili i više od toga...

O knjizi će govoriti Slaven Luštica, sin čuvenog trenera Slavka Luštice, Petar Lovrić, dugogodišnji funkcioner Hajduka iz perioda uspješnih godina – „zlatnih godina-zlatne generacije“, Miroslav Bošković, bivši igrač Hajduka, a kasnije i beogradskog Partizana te iste slavne zlatne generacije, Danilo Popivoda igrač Olimpije i reprezentativac Jugoslavije, a kasnije i njemačkih prvoligaša. Moderator će biti Verica Mađer.

Iz Splita će se putem Skype-a, iz restorana Ivice Šurjaka javiti Jurica Jerkovic, igrač Hajduka i bivše reprezentacije Jugoslavije, Marino Lemešić igrač Hajduka, Andro Damjanić fotograf lista Slobodna Dalmacija i svjedok svih mogućih događaja u Splitu i okolini,  Ivica Šurjak igrač Hajduka i reprezentacije Jugoslavije.

Kroz cijelu knjigu provlači se priča o treneru slavne generacije iz sedamdesete, Slavku Luštici, velikom Hajdukovom imenu, neizostavnom prvotimcu iz 1950. (odigrao sve utakmice) kada su „bijeli“ osvojili prvenstvo bez poraza, velikom treneru, ali i igraču vječne momčadi. Te godine je osnovana i  Torcida.

Svi oni koji su već pročitali knjigu komentiraju simpatičnu izjavu Bukle Hlevnjaka koji objašnjava kako je zabio gol „Zvezdi“ rukom, u pobjedi od 3:1, pa nije htio priznati: „Maradona je na Svjetskom prvenstvu rukom dao gol, pa je reka da mu je Bog diga ruku. A šta ja znan ko je meni diga ruku, kaže u knjizi Hlevnjak“.