Proslavljen blagdan bl. Gracije na Mulu

Time to read
less than
1 minute
Read so far

Nedjelja, 10. studenog 2019. - 17:56
Autor: 

Svečanom svetom misom Muljani su jučer obilježili blagdan bl. Gracije.

Misu je predvodio biskup u miru monsinjor Ilija Janjić, koji je govorio o prijenosu posmrtnih ostataka bl. Gracije, životu i djelovanju ovog blaženika, kao i o njegovoj povezanosti s Bogom. On je istakao da moramo biti okrenuti onome koji nas poziva, da ostanemo ono što jesmo te da poput bl. Gracije budemo okrenuti Bogu.

„Kad je Krist u meni, onda sam ja sa jednim ljudskim dostojanstvom, sa jednim dostojanstvom koje treba poštivati; i to ljudsko dostojanstvo što ga je imao blaženi Gracija i što su ga imali naši djedovi i pradjedovi i naši roditelji, to trebate i vi imati. Ono ne ovisi o vanjštini; da li sam ja bolestan ili zdrav – ne ovisi dostojanstvo o tome; nego je ono u mojoj nutrini, u mome biću, u mojoj osobnosti, u mojoj povezanosti s Bogom, u mojoj slici, jer sam stvoren na sliku i priliku Božju“, kazao je u svojoj propovijedi Janjić.

Vjernicima se obratio don Robert Tonsati, koji je izrazio zahvalnost biskupu u miru monsinjoru Iliji Janjiću, don Pavlu Medaču, koji je predvodio trodnevnicu, kao i svim nazočnim svećenicima i hodočasnicima. Don Robert Tonsati je također čestitao imendan svim svima koji nose ime Gracija, a posebnu zahvalnost izrazio je župljanima, koji su pomogli u realizaciji ovog blagdana.

Nakon svečane svete mise vjernici su ljubili moći bl. Gracije.