Proslavljen Dan Općine Tivat

Time to read
1 minute
Read so far

Ponedjeljak, 21. studenog 2016. - 12:25
Autor: 

Danas Općina Tivat proslavlja svoj dan. Izaslanstvo Općine, Mornarica Vojske Crne i UBNOR-a Tivta položili su jutros vijenac na spomenik palim borcima kod Stare škole.

Polaganju vijenca nazočili su i predsjednica Općine dr. Snežana Matijević, komandant Mornarice Darko Vuković i predsjednik UBNOR-a Dragiša Ćosović. Pored njih, vijenac su položili predstavnici Dječjeg saveza Tivta.  Nazočnima se obratio predsjednik UBNOR-a Dragiša Ćosović. Svečanost je svojim nastupom upotpunilo Glazbeno prosvjetno društvo, a među okupljenim građanima bili su i pripadnici Mornarice i Bokeljske mornarice.

Nakon polaganja vijenca gradonačelnica Matijević predala je zastavu Bokeljskoj mornarici, koja je nakon toga izvela defile gradom, uz pratnju Glazbeno prosvjetnog društva, kao i mažoretki. Na Pinama je, kao i svake prethodne godine, odigrano kolo Bokeljske mornarice.

U 11 sati održana je svečana sjednica Skupštine Općine Tivat, gdje su nazočili pripadnici političkog i javnog života. Sjednicu je otvorio predsjednik Skupštine Općine Tivat Ivan Novosel, koji je pozdravio sve nazočne te im izrazio zahvalnost zbog dolaska. Gospodin Novosel je naglasio da borce koji su dali živote za ovaj grad i narod ne smijemo zaboraviti, te da su nas oni naučili pravim vrijednostima koje trebamo poštivati. On je svima koji danas proslavljaju blagdane Gospa od Zdravlja i Aranđelovdan uputio čestitke.

Predsjednica Općine, dr. Snežana Matijević je pozdravila sve nazočne i čestitala svima Dan Grada, te istakla: „Imamo što slaviti danas. Slavimo lijepu sadašnjost, stremimo ka još boljoj i prosperitetnijoj budućnosti, a ne zaboravljamo prošlost koja nas nemjerljivo obavezuje. 21. novembar vrati nas u neka, ne tako davna, vremena 40-ih godina prošlog vijeka, kada je sloboda bila najveći dar, kada je dati život za nju bila čast i obaveza. Dug prema borcima u narodnooslobodilačkom ratu i idealima obavezuje nas da odamo počast njihovim sjenama, jer su kao najsvetije branili slobodu i mir ovog grada. Bez toga bi naše slavlje bilo lišeno svako smisla. Zato neka vas sjećanje na oslobođenje Tivta podsjeti na vrijednosti, koje kao temelje našeg postojanja moramo čuvati i sa posebnom pažnjom nositi naraštajima koji dolaze“.

Svečanoj sjednici nazočio je i predsjednik Crne Gore Filip Vujanović, a pročitana je i čestitka predsjednika Vlade Crne Gore Mila Đukanovića. Ispred Dječjeg saveza Tivta stihove je govorila Doris Deković. Sopranistica Milica Lalošević je svojim izvedbama uzveličala ovu proslavu.

Nakon sjednice, upriličen je koktel za sve uzvanice.