Proslavljena Nova 1437. hidžeretska godina

Time to read
1 minute
Read so far

Ponedjeljak, 19. listopada 2015. - 10:51
Autor: 

Islamska zajednica u Crnoj Gori Medžlis IZ za Boku kotorsku i Budvu  sinoć je u Velikoj dvorani tivatskog Centra za kulturu organizirala program povodom Nove 1437. hidžeretske godine. Dio projekta „Bošnjaci Boke kotorske – identitetski izazovi“, koji se realizira pod pokroviteljstvom Općine Tivat i uz potporu NVO „Galaxy“  Tivat.

Adam efendija Emirović, predsjednik Medžlise  je pozdravio nazočne: „Muslimani u Boki ništa više ne traže nego što imaju pripadnici drugih vjera. Hvala na razumijevanju svih onih koji su u nama prepoznali ljude koji nose božansku poruku, a to je da širimo vjeru u Boga, da širimo ljubav među ljudima i da pozivamo da se čini samo dobro, a ne zlo. Na ovim prostorima dajemo čvrstu garanciju ispred naše zajednice da oni ljudi, koji su se u zadnje vrijeme u svijetu pojavili pod plaštom vjere, a čine najveća zla i sebi i drugima i islamu, da takvi zlotvori, takvi kriminalci, teroristi nikada neće naći utočište u našoj zajednici. To je naša obaveza. Tako čuvamo i sebe i komšije“.

Izaslanik reisa Islamske zajednice Džemo efendija Redžematović  naglasio je da su još uvijek prisutni problemi s kojima se Zajednica susreće i da na tome treba i dalje raditi.

Ova večer je dokaz da ljubav i zajedništvo bez obzira na vjeru, naciju, mišljenje, mora opstati i da zajedništvo među ljudima je zaista neophodno.

Svečanosti su  nazočili i  mitropolit Crnogorske pravoslavne crkve, don Ivo Ćorić iz Kotorske biskupije, direktorica Turističke organizacije Tivat, predsjednica Hrvatskog građanskog društva – Podružnica Tivat Ljerka Sindik, profesor Danilo Đurić, dubrovački imam Salkan efendija Herić, kao i tajnica Hrvatskog nacionalnog vijeća Crne Gore Ana Vuksanović.

 Zbor Medrese "Mehmed Fatih" je uljepšao glazbeni dio večeri,  kao i Esko Merulić - izvođač sevdalinki.